Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam wszytskch,

ja w temacie co wybrać MP5 Cyma CM.041 czy G36 Cyma CM003 ?

CzytałeM już wszystko o w/w modelach ale nie potrafiĘ się zdecydować.

Na wstępie powiem że kiedys strzelałem ze sprężynki, teraz chciałbym wrócić do asg i koniecznie chciałbym jeden z w/w modeli.

Z góry przepraszam jak temat był poruszany (najwyraźniej przeoczyłem).

Dzięki i pozdrawiam :)

Edited by arend
Posted

MP5 jest bardziej wadliwe, oraz ma GB v2, który Chińczycy robią niezbyt dobrze.

Nie napisał o którą MP5 mu chodzi. W MP5K i PDW jest Gearbox w wersji 3 ;)

Posted

W takim razie cyma mp5 0,41 z gearboxem v3 czy G36C CM003 ?

A która z tych giver bardziej Ci się podoba? To raz.

Gdzie częściej będziesz się strzelał? To dwa.

Wstrzymaj się z zakupem, rozejrzyj w lokalnym środowisku. Na pewno znajdziesz tam ludzi, którzy mają te repliki.

Poproś na strzelance, by pozwolili Ci się do nich przymierzyć.

Obie repliki są na podobnym poziomie, jeśli chodzi o mechanizm i wykonanie, więc wybór to tak po prawdzie decyzja o tym, która bardziej podoba się Tobie.

Weź też poprawkę na to, że gieta nie nadaje się do budynków ze względu na swoją moc. Jest genialna do strzelanek w lesie. W budynku, z małej odległości, możesz zrobić komuś tą repliką krzywdę.

Posted (edited)

Jeżeli chodzi o wygląd to zdecydowanie bardziej podoba mi się MP5, ale nie chciałbym wybierać repliki pod kątem wyglądu, lecz bardziej pod kątem niezawodności, uniwersalności, części tuningowych itp itd.

Z drugiej strony nie widziałem obu replik na żywo.

W najbliższym czasie chce się przejechać do sklepu i pooglądać repliki na żywo (dotknąć, przymierzyć itp.)

Jeżeli chodzi o miejsca rozgrywek to będzie to wyglądać następująco: 65% otwarta przestrzeń(lasy, górki pagórki itp.), 35% teren zabudowany zamknięty (budynki, hale itp).

Edited by TomTomek
Posted (edited)

Tak...Zaraz naskoczą na mnie że ja Ci polecam "ej kej forti sewen" ale jeśli chcesz mieć coś niezawodnego z dużym asortymentem części zamiennych to właśnie go kup.Najlepiej Cymę 0.40/0.45/0.48 albo RK Boyi RK-06/RK-10S.Co do budynków wątpię abyś którąkolwiek repliką z wyżej wymienionych mógł strzelać się w "cekube" dlatego polecę ci boczniaka.

Jeżeli naprawdę "ej kej" ci się nie podoba bierz gietkę cymy,w końcu to V3 który słynie ze swej niezawodności czyż nie?

EDIT:Poprawiam błąd bo mnie mod zaraz jakiś poprawi.

Edited by kjujiczek
Posted

Jeżeli chodzi o wygląd to zdecydowanie bardziej podoba mi się MP5, ale nie chciałbym wybierać repliki pod kątem wyglądu, lecz bardziej pod kątem niezawodności, uniwersalności, części tuningowych itp itd.

Z drugiej strony nie widziałem obu replik na żywo.

W najbliższym czasie chce się przejechać do sklepu i pooglądać repliki na żywo (dotknąć, przymierzyć itp.)

Jeżeli chodzi o miejsca rozgrywek to będzie to wyglądać następująco: 65% otwarta przestrzeń(lasy, górki pagórki itp.), 35% teren zabudowany zamknięty (budynki, hale itp).

W ASG długość lufy praktycznie nie ma znaczenia, więc różnica między terenem zamkniętym/otwartym polega tylko na FPS - które możesz łatwo zmienić.

Tak...Zaraz naskoczą na mnie że ja Ci polecam "ej kej forti sewen" ale jeśli chcesz mieć coś niezawodnego z dużym asortymentem części zamiennych to właśnie go kup.Najlepiej Cymę 0.40/0.45/0.48 albo RK Boyi RK-06/RK-10S.Co do budynków wątpię abyś którąkolwiek repliką z wyżej wymienionych mógł strzelać się w "cekube" dlatego polecę ci boczniaka.

Jeżeli naprawdę "ej kej" ci się nie podoba bierz gietkę cymy,w końcu to V3 który słynie ze swej niezawodności czyż nie?

EDIT:Poprawiam błąd bo mnie mod zaraz jakiś poprawi.

Duży asortyment części zamiennych? A co, może do gietki czy mp5 jest mały? O nadawaniu się repliki do CQB napisałem wyżej.

Co do GB v.3, to muszę się zgodzić, jest to przewaga.

Ale tak w sumie, to gdzie jest granica pomiędzy logicznym wyborem (niezawodność, części zamienne, kompaktowość), a posiadaniem repliki która się nam po prostu podoba?

Posted (edited)

Tak tak wiem miałem się na forum nie wypowiadać ... wracam po roku ... wydoroślałem .. Posiadam cm.041b i z czystym sercem mogę Ci tą replikę polecić od roku użytkowania i przebiegu 6K kulek nic się nie posypało strzela i nosi kulki bardzo ładnie FPSY spadły o całe 5 . Kultura pracy gearboxa też jest przyzwoita . Wymienię Ci mniej więcej plusy i zalety

Zalety

-Bardzo ładne noszenie kulek bez wymiany gumki hu up

-Gearbox ładnie pracuje

-Dobre wykonanie

-Masywna dobrze leży w rękach ( przynamniej mnie )

-Na standardowej batce przyzwoity roof ( ja i tak wymieniłem na 9,6V od razu przy kupnie )

Wady: Nie wielkie luzy po między konwersją ris a body i kolbą a body ( ja to wyelminowałem podklejając taśmą zupełnie nie widocznie i niezawodnie )

Jakość wykonania szyn ris nie powala na kolana w miarę szybko się rysują nawet przy drobnych pierdołach nawet przy lekkim optarciu o magazynek )

Gwint tłumika płomienia po jednym wkręceniu się trochę wyrobił

Mam nadzieje , że nie zostanę od razu opierdzielony iż coś napisałem . Jeżeli kogoś w ten sposób uraziłem to PRZEPRASZAM

Witaj ponownie. Trzymam za słowo że wydoroślałeś ( zresztą widać to po stylu pisania)

Arend

Edited by arend
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...