Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam kupiłem replikę AKM (CM 048M) uzywaną, od pewnego użytkownika na forum, ponąć tylko 2 tyśiace przebiegu. Dziś przyszła paczka, poszedłem do lasu przetestować jak się sprawuje replika, bateria była już bardzo słaba, oddałem 3-4 strzały, i karabin przestał strzelać... Spręzyna jest wciąż naciągnieta (Widać dyszę przez komorę)...

Naładowałem baterię, i chciałem oddać strzał aby spręzyna wróciła do normalnego położenia, no i nic... żadnego odgłosu, replika nie strzela na każdym trybie ognia.

Podłączałem inne batki (8.4v) i brak żadnej reakcji.

Prosze o pomoc...

Posted

Ciężko mi jest teraz znaleść nazwę tego uzytkownika gdyź usunął on ogłoszenie (http://wmasg.pl/pl/consignment/show/222197)

Replika ma wszystkie plomby, stock, sprzedawca pisał że nic w niej nie majsterkował.

Napięcie bateri 9.6 to 10.20v czyli bateria jest naładowana. Mimo to replika nie strzela...

Sprawdź styki i bezpiecznik.

Sprawdzałem styki, wydaje się być wszystko okej, ale Tutaj nie mam pewności, gdyż nie rozbierałem repliki.

Bezpiecznik nie jest spalony ;-)

Posted

Odkręć kolbę i sprawdź połączenie tych wtyczek przy łączeniu, u mnie lubiło się to minimalnie wyczepiać. Izolka czyni cuda :P Podoginaj jeszcze styki żeńskie do środka, żeby miały większą powierzchnię kontaktu.

Posted

Odkręć kolbę i sprawdź połączenie tych wtyczek przy łączeniu, u mnie lubiło się to minimalnie wyczepiać. Izolka czyni cuda :P Podoginaj jeszcze styki żeńskie do środka, żeby miały większą powierzchnię kontaktu.

Z tym połączeniem jest wszystko ok :) Odkręciłem kolbę, i jest dobrze podłączone. No i chinskie raczki stockowo podkleili to taśmą : d

Posted

To jest zawsze podklejone, a mimo tego u mnie się rozłączało chociaż same wtyczki się nie ruszały... zrób tak, jak mówiłem - podoginaj styki i zaklej mocno izolką wtyczki.

Posted

To jest zawsze podklejone, a mimo tego u mnie się rozłączało chociaż same wtyczki się nie ruszały... zrób tak, jak mówiłem - podoginaj styki i zaklej mocno izolką wtyczki.

Nie pomaga, z tym połączeniem jest wszystko ok.

Posted

Czyli pewnie coś z kablami lub przepalona kostka stykowa w gb jak na moje :P albo silnik?

\

Ciężko mi to na tą chwilę stwierdzić co może być przyczyną ponieważ mam problem z wyjęciem gearbox'a. otóz, dysza zachacza o komorę hopup, a ja niewiem jak odkręcić lufę zewnętrzną, abym mógł cofnąć komorę hopupa.

Posted

Nie musisz specjalnie zakładać tematu...

Wszystko jest na klinach. Musisz je powybijać tj. z podstawy szczerbinki, a pod nią się kryje malutka imbusowa śrubka stabilizująca lufę, którą musisz odkręcić. Później wybijasz kołek trzymający lufę zew. i odkręcasz hu od lufy zew, a następnie wyciągasz ją do przodu, a lufę wew. z komorą do tyłu pod ukosem. W razie czego się pytaj.

Posted

Nie musisz specjalnie zakładać tematu...

Wszystko jest na klinach. Musisz je powybijać tj. z podstawy szczerbinki, a pod nią się kryje malutka imbusowa śrubka stabilizująca lufę, którą musisz odkręcić. Później wybijasz kołek trzymający lufę zew. i odkręcasz hu od lufy zew, a następnie wyciągasz ją do przodu, a lufę wew. z komorą do tyłu pod ukosem. W razie czego się pytaj.

W tym problem, że ja za żadne skarby nie mogę tych klinów powybijać, a nie chcę rozwalić całej repliki...

Posted

One nie wyjdą jeśli będziesz w nie pukał palcem... Młotek jest niezbędny : P. O replikę się nie martw ; )

Hmm waliłem młotkiem dosyć lekkim, ale myślałem że to wystarczy :D. Tak więc dlatego mnie dziwi że mimo to nie mogłem ich wypchać, no trudno jutro załatwię cięższy sprzęt : )

Posted

No więc udało się wybić piny z pomocą kumpla ; ) Wyjęliśmy gb. Sprawdziliśmy silnik, z silnikiem jest wszystko ok. Z kostką stykową też raczej jest wszystko ok.

Więc co teraz?

Posted

Albo ktoś nabija posty...Ehh znawca "naładowałeś baterie" nie, nie ładowałem bo poco?

Rozłożyłem GB, okazało się że coś było w gb, poruszałem zębatką, sprawdziłem tłok, wszystko w porządku, po złożeniu gb, karabin odżył ; )