Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Woodland - mundur w kroju Crye Precision

Recommended Posts

Guest gecko123
Posted

Witam!

Od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem kupna woodlanda, jednak wpadłem na pewien pomysł. Woodland w kroju takim jak mundury Crye Precision. Wiem, że takie coś powstało bodajże dla MSOBu, lecz nie są one zbytnio dostpęne. Żadnej chińszczyzny się też nie mogę doszukać stąd moje pytania.

1. Czy jakaś firma szyje coś na wzór mundurów Crye w wdl? Z zintegrowanymi nakolannikami itd.?

2. Jeśli nie, to pewnie jakaś polska firma mogłaby to uszyć. Pamiętam, że Currahee szyło podobne mudnury na zamówienie. Jednak jest problem tkaniny. Czy gdzieś można dostać oryginalną tkanine w woodlandzie?

Nadawaj precyzyjne tytuły tematom!

Guest Mati13k
Posted (edited)

Ten woodland wygląda jak gówno. W dodatku czerwone. :wink: Popytaj krawców, powysyłaj PW, maile, może ktoś RS w woodlandzie załatwi. Nie sądzę, żeby ktoś mający takie możliwości i zdolności sam zgłosił się w tym temacie.

Edited by Mati13k
Guest gecko123
Posted

Ten chiński woodland nie napawa mnie optymizmem...

Nawet nie myślałem, żeby ktoś się tutaj zgłaszał ;)

Popytam, chociaż wątpie, że ktoś będzie miał tą tkaninę.

Czas się zabrać i napisać trochę maili

Guest gecko123
Posted

Znalazłem gdzieś inne zdjęcia tego munduru i jeszcze bardziej nie przypomina woodlanda...

Guest gecko123
Posted (edited)

1. Z czasem wszystko wypłynie na ebayu :P Tylko z tego co wyczytałem podpisali kontrakt na 950 mundurów rocznie przez 5 lat. To nie zbyt dużo.

2. Dzięki za info

3. To wiem, ale kwestia skąd dostać dobry materiał?

Edited by gecko123
Posted

Jeśli masz $$$ to warto brać TS. Mam w domy ich combaty w 3C. Jednak ostatnio kolega sobie sprawił kopię w woodlandzie. Dał na wzór oryginały cryeowskie...wyszło mega po kosztach :D Materiał to ripstop z kontraktowych bdu.

Guest gecko123
Posted

Na stronie są widoczne tylko w tricolorze, cóż napiszę do nich, zobaczymy. Głównie zależy mi na spodniach, bo jeśli chodzi o bluzę to RAID mi wystarczy, więc cenę da się przeboleć. Liczyłem się z tym, że to nie będzie taniocha :P

• 1 month later...
Posted

kupiłem mundurek robiony przy JKunique.com

prezentuje się tak

http://i.imgur.com/H61gj.jpg

mundur JK, boonie helikon dla porównania.

teraz mundur będzie tachany na zlocie przez kilka dni, zobaczymy jak z jakością. jest wygodny, kupowałem w ciemno rozmiar M.

koszt jakieś 500-520 pln z przesyłką i vatem. cła nie dowalili.

pozdrawiam.

Guest gecko123
Posted

O dziwo wygląda całkiem ok, jak go przybrudzisz, wypierzesz 2-3 razy i będzie już dobrze wyglądał :D

Posted

Wróciłęm ze zlotu.

WDL tyrany po lesie, pustyni, trawie przez całe borne.

nakolanniki czasami trzeba poprawiać - łatwe do korekty , przyszyć na stałe lub wszyć velcro.

2 szwy lekko puściły na odcinku ok 1cm, jeden od jechania na dupie ze skarpy i chyba zaczepieniu o coś, drugi na bank zaczepienie o drzewo podczas biegu.

obie rzeczy poprawić można za grosze u krawca.

poza tym jest git.

Posted

To już wiem kto tak się lansował na końcowym apelu w całym szpeju. :wink:

Jeżeli to ma w czymś pomóc - z naprzeciwka ten mundur prezentował się ciekawie. Dobra kolorystyka i generalnie zastanawiałem się, czy to oryginał, czy kopia.

Posted (edited)

Jeśli już o mundurach w kroju CP to przyłączę moje pytanie do tego tematu. Czy ktoś wie jak się sprawuje zestaw Combat Emersona w MC? Chodzi mi głównie o trwałość kolorów, materiałów jak i szwów.

Link

Edited by sylwek3231
Posted

Jeśli już o mundurach w kroju CP to przyłączę moje pytanie do tego tematu. Czy ktoś wie jak się sprawuje zestaw Combat Emersona w MC? Chodzi mi głównie o trwałość kolorów, materiałów jak i szwów.

Link

Mam Emersona ale w CB. Trzyma sie bardzo dobrze.