Herod Posted March 1, 2012 Report Posted March 1, 2012 Witam wszystkich, Mam pytanko odnośnie tego karabinu http://www.asg.com.pl/GR15_Raider_M4_RIS_Blow_Back_GG,p,3230.php czy jest to dobry wybór na pierwszą replikę? Proszę o opinie. Quote
0wn Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Nie baw się w żadne ekonomy niby dla początkujących, nawet jeśli to G&G. Ma body z abs, a dla mnie to dyskwalifikacja nawet jakby można było nią rowy kopać. Zainwestuj lepiej w repliki serii ASG/KWA 1 2 Jeden jest "stówkę" droższy ale ma bardzo dobry gearbox oraz metalowe body. Będziesz na pewno bardziej zadowolony z tego kwa niż z eko G&G Quote
Herod Posted March 2, 2012 Author Report Posted March 2, 2012 Czyli stary numer - albo od razu wywalisz pół pensji na KWA albo kupuj kałasza albo gietkę (chryste, jakie one są brzydkie). Raider zainteresował mnie z uwagi na możliwość rozbudowy (latarka, tłumik, kolimator i inne duperele), o blow back właściwie nie dbam, słyszałem po prostu, że w tej cenie ten G&G jest dość „PRO” jak na M-kę. Quote
OFF Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Poczytaj o replikach GFC. Też robią M4 chyba i Hk 416 i P&J jest jeszcze,nie jest takie złe. Quote
Herod Posted March 2, 2012 Author Report Posted March 2, 2012 Tego już szukałem, zresztą była już o tym osobna dyskusja na forum. Teraz chciałem zapytać o ten konkretny model bo G&G w opinii wielu jako marka stoi wyżej niż chińskie cuda. Quote
Radziul Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Ja używam replik z ABS i jakoś nie widzę różnicy pomiędzy dwoma tymi materiałami :) a wkładam dosyć pokaźne części do środka... Oczywiscie ABS G&G jest na światowym poziomie. Quote
OFF Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 (edited) Tego już szukałem, zresztą była już o tym osobna dyskusja na forum. Teraz chciałem zapytać o ten konkretny model bo G&G w opinii wielu jako marka stoi wyżej niż chińskie cuda. Nie pomyliłeś G&G z G&P? Btw. zwykłe M4 z G&P można chyba już kupić za 890zł (?). Według mnie to lepsza opcja niż plastikowe G&G z BB. Edited March 2, 2012 by OFF Quote
Radziul Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Powoli widzę robi się głupia opinia o M'kach G&G :)... no cóż, pogratulować. Tak stoi wyżej i to wiele wyżej. plastikowe to może być boyi, tutaj mamy trwały, jeden z najlepszych absów. Co tydzień widzę ok. 8-10 M'ek G&G, w tym swoją.. i mogę szczerze polecić. Osoby, które nie miały ich w rękach to po prostu forumowi hejterzy głoszący smieszną opinię o słabych M4/16 G&G Quote
OFF Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Powoli widzę robi się głupia opinia o M'kach G&G :)... no cóż, pogratulować. Tak stoi wyżej i to wiele wyżej. plastikowe to może być boyi, tutaj mamy trwały, jeden z najlepszych absów. Co tydzień widzę ok. 8-10 M'ek G&G, w tym swoją.. i mogę szczerze polecić. Osoby, które nie miały ich w rękach to po prostu forumowi hejterzy głoszący smieszną opinię o słabych M4/16 G&G :bialaflaga: Co Ty możesz wiedzieć na temat tego jakie repliki trzymałem w rękach... Napisałem jedynie,że według mnie lepszą opcją będzie G&P z metalowym korpusem bez BB,mniej więcej w takiej samej cenie. No cóż,pogratulować. Quote
Radziul Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 :bialaflaga: Co Ty możesz wiedzieć na temat tego jakie repliki trzymałem w rękach... Napisałem jedynie,że według mnie lepszą opcją będzie G&P z metalowym korpusem bez BB,mniej więcej w takiej samej cenie. No cóż,pogratulować. A czy w powyższym poście jest coś na temat domyślania się jaką replikę ty miałeś w twoich łapkach ? No ;) Dziękuje. Quote
OFF Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Nie,aczkolwiek w tym temacie wypowiedziałem się w sumie tylko ja i Ty oraz 0wn,dlatego uznałem że mówisz też i o mnie. Quote
Herod Posted March 2, 2012 Author Report Posted March 2, 2012 No właśnie, a propos trzymania repliki w rękach – ja macałem dotąd budżetowe karabiny i przyznam, że różnica między metalem a dobrym kompozytem nie ma dla mnie większego znaczenia. Liczy się dla mnie to, by replika nie rozleciała mi się w rękach po roku strzelania. Przeszukując strony sklepów wpadłem na dwie repliki, które są w zasięgu moich wydatków (+/- jedna wypłata). Pierwsza jest ta od GFC http://gunfire.pl/product-pol-1152195833-Replika-karabinku-GF4-CQBR-ASCU-Upgraded.html (wersja ze zintegrowanym ASCU), druga to właśnie Raider. Waham się teraz bo obie mają swoje plusy i minusy. Quote
Stalker Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 Konstrukcja korpusu M4/M16 jest taka, że mając plastikowe body dość łatwo je złamać w okolicy mocowania kolby. Dlatego lepiej kupić metalowe. Z tych dwóch propozycji wybrałbym... trzecią. KWA lub ASG KWA za podobną sumę, czyli 1000 zł. Świetnie strzela, dobrze wykonane i ma kosmiczne możliwości tuningu za bardzo korzystne pieniądze (w zasadzie można zmienić tylko sprężynę). Quote
Herod Posted March 7, 2012 Author Report Posted March 7, 2012 Znalażłem jeszcze coś takiego – M4 CQBR od Cybergun link: http://www.cybergun.pl/colt-m4-cqb-full ... 8491t.html oraz dla porónania ten http://allegro.pl/colt-m4-a1-cqbr-full- ... 38421.html widać, że to ten sam, znalazłem go już na kilku stronach. Co o nim sądzicie? Znalazłem jeszcze coś takiego – M4 CQBR od Cybergun link: http://www.cybergun.pl/colt-m4-cqb-full ... 8491t.html oraz dla porónania ten http://allegro.pl/colt-m4-a1-cqbr-full- ... 38421.html widać, że to ten sam, znalazłem go już na kilku stronach. Co o nim sądzicie? Quote
PawciooO Posted March 7, 2012 Report Posted March 7, 2012 Ja od siebie mogę polecić eco wersje G&G. Miałem niejedną i żadna nie sprawiała żadnych problemów. Plastikowe body jest solidnie wykonane i wygląda o wiele lepiej niż niektóre metalowe body. Nigdy mi się nic w nim nie ułamało ani uszkodziło. Oczywiście KWA jest od nich lepsze ale jest spora różnica w cenie i uważam, ze na początek G&G w eko wersji będzie git :) IMO Cybergun odpada Quote
Recommended Posts