Jamajka788 Posted February 27, 2012 Report Posted February 27, 2012 (edited) Witam, jest to moj poczĄtek z asg, a nawet jeszcze nie poczĄtek bo nawet nie posiadam broni ... i tu tkwi problem.Na rynku jest wiele replik tych gorszych i lepszych, tanszych i drozszych ... ciezko sie w tym przebiera (nigdy nie lubialem zbyt duzego wyboru) Jestem w stanie wladac funduszem 1300-1400 zyli.Interesuje mnie karabin napĘdzany gazem, generalnie chodzi mi o emki bĄdŹ pokrewne bronie.I znalazlem w sieci na zagranicznej sronie kilka propozycji (REDWOLF - jaki jest czas realizacji oraz koszta wysylki ?)Oto moje typy : 1.KJ 10/22 : KLIK 2.WE91 : KLIK 3.Umarex HK416 D14.5RS : KLIK Co sadzicie o wybranych modelach ? Na start ktÓryŚ z nich wystarczy ? Chcial bym stworzyc bron ze sie tak wyraŻĘ w miarĘ uniwersalnĄ bronŃ szturmowĄ a zarazem takĄ lekkĄ snajpkĘ .Z czasem inwestycje w tuning oraz osprzet (kalimator, granatnik) co uczyni tĄ broŃ wunderwaffe :icon_razz2: ProszĘ o poradĘ, sugestie ... prosze przede wszystkim o pomoc ! Pacyfa ! :wink: Porada pierwsza: użyj szukajki. te repliki są opisywane w dziale gazowym. Porada druga: wiem że chcesz gazówkę, ale z powodu na : a. gazożerność jezt droga w eksploatacji b. Koszty magów jest droga w zakupie c. koszty i dostępność części tuningowych jest droga w tuningu Dużo sensowniejsze na początek jest kupno elektryka. Porada trzecia: pisz schludniej. to jest pierwsze ostrzeżenie za pisownię Edited February 27, 2012 by arend Quote
Nath Posted February 27, 2012 Report Posted February 27, 2012 W skrócie: 1. Nie miałem w rękach, nie wypowiadam się. 2. Syf z malarią. 3. Bolt (mimo że ponoć ulepszony w stosunku do tego z M4) i tak sypie się bezbożnie szybko. Nowy jest tani jak barszcz no i można zawsze przerobić bolta od Ino/WA (stalowy bełt Elementa na ten przykład, też tani jak barszcz). Nie wiem jednak czy tak spreparowany bolt nie spowoduje że coś się sypnie (kumpel który ma tego vfc/umarexa ma go wciąż zbyt krótko i za mało kulek nim zmielił) Na moje na pierwszy karabinek gbbr nadaje się albo http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Gas_Pistols_SMGs_KJ_Works_KJ_Tanio_Koba_Gas_Blowback_M4A1_Full_Metal.htm (ma swoje wady, ale prosto z pudła strzela zacnie) albo Inokatsu MTW/Viper. Quote
Recommended Posts