Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Kupiłem ostatnio to: http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/rura-gazowa-ze-zintegrowana-szyna-ris-pod-optyke-dedykowany-do-replik-karabinow-ak-akm-p-j.html

Nie mam za bardzo pomysłu, jak to mam zamontować tutaj: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-028.html

Trzeba będzie pewnie coś oderwać/wyciagnąć/wywiercić, problem w tym, że nie wiem co :)

Posted (edited)

Nie wiem jak sie cyme rozkłada, czy to po prostu sklejone dwie jednolite połówki czy nie, ale w moim boyiu po prawej stronie na wprost od prowadnicy zamka, jest takie " coś" i jak sie to do góry weźmie, to osłona rury gazowej, się luzuje i wystarczy pociągnąć.

Edited by Gregoriian21
Posted

Bez porządnej ingerencji piłą ręczną się nie obejdzie :)

Trzeba będzie rozmontować front, wyjąć lufę zewnętrzną, uciąć po chamsku całą rurę gazową w Cymie, po czym wpasować nową rurę z szyną, natomiast nie jest powiedziane, że długość będzie się zgadzać.

Posted

A morał tej bajki jest krótki, i niektórym znany. Lepiej kupić cm028A, niż twój karabin ma być piłą pojechany. A na serio to po co kupowałeś cm028 jak i tak chciałeś mieć ris?

Posted

Dobra sprawa rozwiązana, rura z koli zamontowana, bez krojenia.

W sumie, nic nie musiałem kroić, tylko 1 rzecz w środku wyrwać.

Dlatego jeśli ktoś kupił Cm.028 i chce zamontować kolimator- nie ma problemu :D(trzeba było tylko rozebrać na części pół repliki, ale ok)

Posted

No co ty! Wyrwałem tylko jakiś silniczek, no i nie wiem czemu teraz nie strzela o_O

A tak na serio, to była jakaś plastikowa część na ów rurce. Cóż replika działa więc chyba nie była potrzebna :)