Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Hejka

Mam karabin jg 512 T ( jak na razie fajnie się sprawuje )...

Mam taki fajny pomysł (nie musi się wam podobać, nie odradzajcie tylko pomóżcie) a mianowicie:

chcę do mej repliki ak 47 podpiąć magazynki ak 74 (gdyż są bardziej uniwersalne więcej tanich ładownic)

Z tego co się dowiedziałem podobno się da ale trzeba je trochę podpiłować...

Może nie będzie problemu w ogóle jeżeli podepnę mag od tego samego producenta ??

http://gunfire.pl/product-pol-1152195294-Magazynek-Hicap-do-AS74u-BLACK.html

Moje wątpliwości wiążą się z tym czy magazynek ak 74 nie jest przypadkiem węższy ??

Czy nie będzie mocno się kolebał w gnieździe??

Pomocy !!

Edited by konrad_k03
Posted (edited)

Jedyny argument jaki przdstawiłeś, to dostępność ładownic - wiem z doświadczenia, że jeżeli do jakiejś ładownicy wchodzi Ci mag od 47 to podpasuje tez 74 i na odwrót. Jeśli nie odrzuca cię widok tworzywowego(?) magazynka z AK 47, to podpinaj spokonie nie są węższe, podpiłować zależy "ząb" przy mocowaniu, proponuję abyś wszedł na taiwangun.com i sprawdził ich ofertę magazynków mają tam dokładnie na zdjęciach zaznaczone o którą część chodzi.

Pozdrawiam ;)

P.S. Jak Ci będą majdać na boki, to zawsze możesz objechać kilka razy izolka w koło i już - dużo ludzi tak robi ;)

Edited by TheHarpun703
Posted (edited)

Jedyny argument jaki przdstawiłeś, to dostępność ładownic - wiem z doświadczenia, że jeżeli do jakiejś ładownicy wchodzi Ci mag od 47 to podpasuje tez 74 i na odwrót. Jeśli nie odrzuca cię widok tworzywowego(?) magazynka z AK 47, to podpinaj spokonie nie są węższe, podpiłować zależy "ząb" przy mocowaniu, proponuję abyś wszedł na taiwangun.com i sprawdził ich ofertę magazynków mają tam dokładnie na zdjęciach zaznaczone o którą część chodzi.

Pozdrawiam ;)

P.S. Jak Ci będą majdać na boki, to zawsze możesz objechać kilka razy izolka w koło i już - dużo ludzi tak robi ;)

Dzięki pomogłeś ale nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś mam ak 47 i chce włożyć magazynek ak 74

jeszcze raz dzięki...

Edited by konrad_k03