ponczyslaw Posted February 19, 2012 Report Posted February 19, 2012 Witam Potrzebny mi jakiś prosty i szybki sposób na wyciągnięcie przewodów na kolbę w Rk-01 boyi'a. Gdzie najlepiej nawiercić/spiłować pokrywę (lub inne miejsce) ?? Podziękował za konstruktywne odpowiedzi :icon_biggrin: Quote
harry1994 Posted February 19, 2012 Report Posted February 19, 2012 Wziąłem do ręki RK i moim zdaniem najlepiej by było wywiercić dziurę z tyłu pod GB tz. jak złożysz kolbe to widać GB i możesz to zrobić pod nim . Nie rozwiercaj pokrywy zamka bo będzie to zle wyglądać i np. woda będzie sie dostawać do środka repliki . Quote
toni8567689 Posted February 19, 2012 Report Posted February 19, 2012 E tam, wiercenie. Pilnik w łapę i powiększasz od góry otwór na zatrzask pokrywy. Tamtędy przeprowadzasz kable. Ja w ten sposób wywaliłem se na kolbę lipola ;) Quote
Sedoro Posted February 19, 2012 Report Posted February 19, 2012 (edited) Musisz zrobić coś takiego pilnikiem najlepiej: Edited February 19, 2012 by Sedoro Quote
ponczyslaw Posted February 19, 2012 Author Report Posted February 19, 2012 (edited) Iliganckło :icon_biggrin: Właśnie takiego czegoś potrzebowałem Jakieś inne pomysły ??? Z dużą trudnością przychodzi ułożenie kabli w sposób który zaproponował Sedoro?? Szczerze będę to robił pierwszy raz :blush: Można prosić o jakiś szybki "krok po kroku" co i jak robić ?? :blush: Edited February 19, 2012 by ponczyslaw Quote
Sedoro Posted February 19, 2012 Report Posted February 19, 2012 (edited) Niejest to trudne ale musisz mieć kable o grubszej izolacji. Miałem głosnikowe i modelarskie to pękały jak się kolbe skladało/rozkładało. Na szczęscie znalazłem niskooporowe o grubej izolacji. Pokombinujesz trochę i powinno Ci wyjść. :blush: edit: Jako że mam pełnowymiarowe suwadło to kable idą tak: Ten kabel co pogórze idze to siedzi w romku co imitacja suwadła chodzi: Edited February 19, 2012 by Sedoro Quote
ponczyslaw Posted February 19, 2012 Author Report Posted February 19, 2012 Przeogromne PODZIĘKOWAŁ :icon_biggrin: Quote
Recommended Posts