Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

zamek zacina się w połowie drogi

Prawdę mówiąc mi w identycznym problemie pomogło gruntowne czyszczenie repliki + bardzo delikatne smarowanie.

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olejek silikonowy do smarowania pistoletu to słaby pomysł. Gęsty smar (molibdeniak na ten przykład) jest znacznie lepszy. Silikonówka to do oringów i uszczelek.

Posted (edited)

Polecam gęsty smar silikonowo-teflonowy TF. Do dostania w każdym sklepie elektronicznym. Osobiście używam go do wszystkich moich gaziaków i nie miałem z nimi nigdy żadnych problemów.

Edited by slawek96
  • 1 month later...
Posted

Witam, chcę kupić tę replikę na Taiwangun'ie, i tutaj się rodzi moje pytanie. Na wszystkich zdjęciach w internecie jest ten Glock z oznaczeniami, jednak na TW ich nie ma, czy po prostu "zamalowują" je na zdjęciach, a replika przyjdzie z oznaczeniami?

Posted

I tak najwcześniej dostaniesz go we wtorek, czy to zamówisz dziś czy jutro. Zadzwoń zaraz z rana, spytaj i poproś aby spakowali i wysłali tego samego dnia, to we wtorek będzie u Ciebie.

Posted

Glock przyszedł, kupiłem go w promocji u KRAKMAN'ów, w promocji za 387 zł. Jakby ktoś chciał kupić, to nadal są w promocji, w moim przekonaniu teraz w okazyjnej cenie, zmierzając do sedna, myślałem, że stąd taka przecena, bo nie ma oznaczeń, bo na zdjęciach ich nie uraczymy. Tak więc Glock przyszedł do mnie z oznaczeniami :)

Posted

Glock przyszedł, kupiłem go w promocji u KRAKMAN'ów, w promocji za 387 zł. Jakby ktoś chciał kupić, to nadal są w promocji, w moim przekonaniu teraz w okazyjnej cenie, zmierzając do sedna, myślałem, że stąd taka przecena, bo nie ma oznaczeń, bo na zdjęciach ich nie uraczymy. Tak więc Glock przyszedł do mnie z oznaczeniami :icon_smile:

Oryginalnymi, czy wymyślonymi w stylu WEI TECH 6mm, WE Works itp? Daj fotkę.

Posted (edited)

Oczywiście nie oryginalnymi, po prostu takimi jakie w standardzie mają Glocki od WE, jednak moim zdaniem lepsze to, niż zamek kompletnie pozbawiony czegokolwiek. Na lewej stronie zamka jest sama litera G, bez dokończenia "LOCK" dalej 17, Tactical no i 9x19, jednak obawiałem się zupełnie "gołego" zamka, tak jak miało to miejsce na zdjęciach :icon_smile:

Edited by alanos1998
Posted

Oczywiście nie oryginalnymi, po prostu takimi jakie w standardzie mają Glocki od WE, jednak moim zdaniem lepsze to, niż zamek kompletnie pozbawiony czegokolwiek. Na lewej stronie zamka jest sama litera G, bez dokończenia "LOCK" dalej 17, Tactical no i 9x19, jednak obawiałem się zupełnie "gołego" zamka, tak jak miało to miejsce na zdjęciach :icon_smile:

No właśnie gołe zamki to wybawienie, zamiast biedaoznaczeń, które każdy wysmieje, masz puste miejsce, dajesz go grawera i za kilka dyszek masz takie, jak powinny być :)

Posted

Co jakiś czas zamek zacina się w połowie drogi powrotnej do pozycji wyjściowej - dotyczy to głównie przeładowywania na sucho.

Co może być przyczyną?

Nadal dupa...

Przesmarowałem i nic ;(

Podczas strzelania z gazem, zamek nie pozostaje w tylnej pozycji po wystrzeleniu ostatniej kulki.

Przy próbie zwolnienia zamka z tylnej pozycji (po manualnym odciągnięciu) zamek zacina się w połowie.

W czym problem? Co zrobić? Jak żyć?! :D

tak się zacina...

gzac.jpg

tak wygląda wnętrze...

gzac2.jpg

Posted

Czyściłem i nic.

Smarowałem i nic.

W którym miejscu jest ten garb? Wolałbym uniknąć sytuacji gdy podetnę nie to co trzeba :teeth:

Sprężyna jest w miarę świeża, wydaje mi się, że to nie to :)

Posted

Czyściłem i nic.

Smarowałem i nic.

W którym miejscu jest ten garb? Wolałbym uniknąć sytuacji gdy podetnę nie to co trzeba :teeth:

Sprężyna jest w miarę świeża, wydaje mi się, że to nie to :icon_smile:

Patrząc na zdjęcia Twojej klamki, to widzę, że niedokładnie wyczyściłeś.

Widać jakieś syfy, brudny smar.

Rozbierz jeszcze raz, wyczyść porządnie i przesmaruj jeszcze raz.

Dla lepszej pracy zamka możesz zainwestować jeszcze w taką część http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=4002 . Poprawi ona płyność pracy zamka i zminimalizuje ryzyko jego blokady w nieporządanym położeniu.