Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Posiadam od niedawna tą replikę. W pudełku dostajemy replikę, magazynek i instrukcję. Wykonanie całkiem niezłe, fajnie leży w dłoni. Razi duży napis na korpusie "made in taiwan", każda replika ma "numer seryjny" na zamku i komorze nabojowej, wykonanie "oznaczeń" jest dobre. Wadą jest ścieranie się farby z górnej części komory nabojowej i spory luz na lufie zewnętrznej (góra-dół, ale taśma izolacyjna na razie daje sobie z tym rade) i nie działa wskaźnik załadowania. Replika ma niezły BB, ładnie kopie. Ze względu na warunki na zewnątrz zrobiłem test celności na około 10 metrów, celowałem w środek, bez ustawiania hopa, trafienia były w okolice 4 i poniżej (średnica tarczy 12 cm), temperatura 19*C. Swoją replikę kupiłem za 330 pln i uważam, że jest całkiem przyzwoita. Podobno części są zamienne z TM, na pewno magi z TM pasują i na odwrót. Na razie czekam na cieplejszą pogodę.

• 6 months later...
Posted

Jak jest z trwałością, bo Army z tego co pamiętam też było klonem TM i tam dosyć szybko wycierał się mechanizm (chyba) spustu?

Miałem teraz Hi-cape WE i na jakość wykonania oraz trwałość narzekać nie mogłem, ciekawe czy podobnie będzie z tą repliką...

Posted

Dlatego zmieniłem z Army na WE:) lepsze wykonanie,matowa fakura korpusu a minusy to farba na zamku i ta blokada spustu:) potrafi sie sam zablokować po szybkim przeładowaniu ale kropla kleju rozwązała problem.

Posted

tak, to normalne:)

W końcu jestem posiadaczem repliki Glocka, WE-057 - czyli to samo co posiadasz Ty.

Czy u Ciebie na odciągniętym zamku do tyłu lufa też jest dosyć luźna?

Posted

W końcu jestem posiadaczem repliki Glocka, WE-057 - czyli to samo co posiadasz Ty.

Czy u Ciebie na odciągniętym zamku do tyłu lufa też jest dosyć luźna?

Może nie mam dokładnie glocka 17 od WE, ale od KWA i TM i tam też jest luźna. P.S. W oryginalne też tak jest :D

Posted

Moglibyście zrobić fotę lufy zewnętrznej a dokładniej to imitacji komory nabojowej od strony komory HU? Bo nie wiem czy do tego Glocka będzie pasować lufa Guardera do Glocka od TM'a.

• 3 weeks later...
Posted

Gieniu dzięki za foty;) Co prawda chodziło mi o tą drugą ściankę komory nabojowej ale i tak zdołałem dostrzec, że lufa stalowa od Guardera nie będzie pasować do tego Glocka ( Glock 17 od Army ma taką samą lufę jak ten od WE a tam nie pasuje) :icon_razz2:

• 2 months later...
Posted

Odkopuje ;) Mam pytanie do użytkowników glocka 17 (3 i 4 generacji) od WE- czy nadal działa, jakie awarie przeżył (albo i nie ;) ), co trzeba w nim wymienić i ogólne zalety i wady (to klekocze, tamto wypada itp.). Czy pasują do niego gumki H-U do vsr? Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Posted (edited)

Witam,

ja odkopuję temat ponownie.

Dziś zakupiłem wspomnianego Glocka 17 od WE

w sklepie Military.pl w Sopocie.

http://www.military....ack_13133t.html

Przy wyborze kierowałem się paroma względami:

- chęcią zakupu repliki od ręki w sklepie (przymierzenie i obejrzenie na żywo),

- sklep udziela serwisu i 1 rocznej gwarancji,

- brak tak naprawdę bardzo negatywnych opinii (co forum, co człowiek, to opinia :icon_razz2: ),

- w sklepie podobno tylko jeden egzemplarz wrócił na serwis (zawór)

oraz to, że

nie jestem maniakiem ASG, a bardziej chcę rekreacyjnie postrzelać do celu z dziewczyną i znajomymi.

Replika jest fajna, ciężka, wg mnie fajnie wygląda metalowa obudowa zamka, która malowana jest chemicznie

i ma fajny szaro-granatowy odcień. Nie ukrywam, że podobają mi się na boku oznaczenia G17 Tactical.

Pierwsze strzelanie wywarło na mnie dobre wrażenie, nabicie magazynka gazem starczyło na 2 komplety kulek.

Puszki nie przebija, ale z kartonem się rozprawił ładnie.

Po większej ilości strzelań napiszę jak się sprawuje.

Edited by rfengineer
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Mam takowego od września, wygląd i waga super tak samo blowback. Niestety ma też pare wad (przynjamnie mój) po około 2000 kulek złamała sie lufa zewnętrzna :icon_confused: , gwarancja to objeła wiec naprawa przebiegła bez problemu (części są w miarę dostępne). Druga wada to nie naciągnięcie całego mechanizmu podczas pierwszego przeładowania (bede próbował to naprawic) trzeba mocniej przycisnąć zamek do korpusu i wtedy działa, strzela jak zły :icon_razz2: . Mi dał i daje kupe radochy, a nie tam jakiś bzyczący elektryk. Następna replika to na bank będzie karabin GBB od WE.

• 3 weeks later...
Posted

Czy może się jeszcze ktoś z posiadaczy tego glocka, pochwalić wrażeniami z użytkowania ? Zastanawiam się nad sprzedażą mojego colta 1911 od Army, aby kupić glock - po prostu o wiele lepiej leży mi w ręce. Glock od WE jest kompatybilny z TM więc nie powinno być problemu z dostaniem do niego części zamiennych. Warto ? :zastanawia:

Pozdrawiam

Kocur :icon_biggrin: