Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

mam problem mam dwie baterie 8,4v Ni-Cd 1500mAh chce kupić zapasowa baterie NI-MH 9,6V 1100MAh i nie wiem czy moja ładowarka ją naładuje parametry ładowarki to napięcie 8,4 250mAh, na logikę napięcie wyjściowe ładowarki jest za niskie ale wole się upewnić... jeżeli moja ładowarka jest w wypadku tej baterii bezużyteczna to jaką najlepiej ładowarkę kopić tylko nie za drogą. proszę o rade

Posted

Jeśli mogę coś doradzić to: ładowarka imax b6 (koszt ok 150 zł z zasilaczem) taniej nic lepszego nie znajdziesz. A batkę to nie kupuj nimha, w modelarskim sklepie kup lipo (za ok. 50 zł) taniej a na pewno dużo lepsza. Kupując taki "pakiet" wyjdzie Ci bardzo podobnie cenowo jak byś kupił tego nimha i jakąś ładowarkę, a będziesz miał dużo lepszy sprzęt.

Posted (edited)

Co najciekawsze, efekt ten uzyskałem na używanej Li-Po Fullymax 20C, ładowanej badziewną ładowarką E-Sky (przez złącze balansera). Czyli szału nie było :maniak_usmiech:

Edited by Marrtinez
Posted

Prąd rozładowania = pojemność razy wydajność. 20C znaczy, że może dać 20 razy większy prąd niż ma pojemność (oczywiście dzieloną przez godziny).

Przykładowo: Pakiet 3000mAh 15C da prąd rozładowania 45A, zaś 1100mAh 30C tylko 33A. Który da większego rofa? :icon_razz2:

Przynajmniej ja to tak rozumiem, jak głupoty prawię, nakierować mnie - sam (jeszcze i niestety) siedzę na NiXX.

Posted
Przynajmniej ja to tak rozumiem, jak głupoty prawię, nakierować mnie - sam (jeszcze i niestety) siedzę na NiXX.

To jesteśmy w tej samej sytuacji, ale to co mówisz wygląda mądrze :).