Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 4 months later...
Posted

Witam. Posiadam tego Sig-a P226 TM BB.

Szukam informacji o gazach ale nie mogę nic sensownego znaleźć, więc spytam tutaj.

Do sig-a powinno używać sie "słabszych" gazów jak HFC134a, ale szukam też tańszych odpowiedników.

Wiem, że "green gaz" jest zbyt mocny do tego sig-a i np. Glocków KWA, za to do Glocka można używać bezpiecznie gazu Ultra ale nie mam pewności czy do Sig-a nie jest jednak nadal zbyt mocny.

W newsie na WMASG wyczytałem, że do rewolwerów Tanaki zalecany jest HFC134a i Top Gas. Czy dobrze rozumię, że Top Gas (sporo tańszy) jest porównywalny do HFC134a i można go bezpiecznie używać w Sigu?

Czy znalazł ktoś kiedyś jakieś porównania gazów, artykuły, dokładniejsze dane? W szczególności chodzi mi o Ultrair (Specshop) i Top Gas (Taiwangun).

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

• 3 years later...
Posted

Witam

Przepraszam za odkopanie, ale wg mnie to co napiszę jest tego warte dla posiadaczy TMek ;).

W październiku 2010 Sig wypadł mi z kabury z zaledwie pół metra na utwardzoną ziemię uderzając tylną stroną zamka.

Pech chciał, że miałem odciągnięty kurek, który złamał się wewnątrz.

Niestety stokowego kurka nie ma w żadnym polskim sklepie. W zagranicznych podobnie.

Znalazłem jedynie stalowe customy na dwóch zagranicznych sklepach za "jedyne" 38 dolarów sięc sobie odpuściłem.

Na szczęście dzięki koledze Tuksiak Siga naprawiłem bo pasują części (w tym kurek) z Sig Sauer P226 chińskiej firmy SY.

Magi też pasują :) (trzeba mocniej docisnąć, ale działa, strzela itp).

W skrócie: uważajcie na kurek TM. Nie zostawiajcie odciągniętego bez potrzeby.

Jest ze znalu, łatwo go złamać wewnątrz, skleić się nie da, a kupno stokowego graniczy z cudem.

Z innymi częściami problemu nie mam żadnego a wielokrotnie o coś uderzyłem czy przypadkiem upadł na ziemię itp.

Do tego innych części jest masa zamienników, a kurek.. tylko stalowe customy i na szczęście ten chiński SY.

Pozdrawiam

• 10 months later...
Posted

Ostatnio byłem poproszony o foty jak złożyć flaki SIGa więc, żeby się nie zgubiło i komuś też przydało to:

https://picasaweb.google.com/114241944049554023383/SigSauerP226RailTM

Ps. Sig ma już ok 4 lata :).

Poza złamanym kurkiem z mojej winy nadal bezawaryjne działanie.

Parę razy rozszczelniały się magazynki (od upadków): rozłożenie, zalanie sylikonem, złożenie, śmigają :).

Wymienione: lufa na kmhead i "enhanced valve blocker set" z własnego widzimisię :). Kurek na chiński SY.

Nadal ludzie myślą że jest metalowy.

Nadal strzela lepiej niż chińskie 300 fps aegi.

Pozdrawiam fanów Siga ;).