Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich,

Przeszukałem dział akcesoria i znalazłem 2 czy 3 tematy ale nie było tam odpowiedzi na moje pytania.

Chciałem zapytać użytkowników lub osób, które znają kogoś kto używa takich magazynków odnośnie awaryjności i możliwości naprawy takiego sprzętu.

Chciałbym zakupić magazynek do G36K ARESa z tego co widzę dostępne są opcje Dboys lub P&J. Widziałem na zdjęciach jak to mniej więcej wygląda ale prosił bym o Wasze opinie.

Dodatkowo chciałem się dowiedzieć jaka jest szybkość podawania tych kulek. Czy przy dużym ROFie po prostu nie nadąża z podawaniem i raczej dłuższe strzelanie ciągiem odpada? I dodatkowo czy kulki również szeleszczą w środku tak jak w typowym high-capie czy pojemnik jest jakoś inaczej zrobiony?

Z góry dziękuję za pomoc,

Sus.

Posted (edited)

Miałem swojego czasu w RPK 74 Cymy druma elektrycznego firmy Battle axe.Kosztował niewiele,bo 80 zł na GF dlatego zdecydowałem się na jego zakup.Wykonany był z tworzywa co się dziwić za takie pieniądze,ale pomyślałem sobie,że nie będzie taki zły.Okazało się magazynek bardzo luźno siedział w gnieździe, przez co często dochodziło do podawania co drugiej kulki.Nie mam porównania do drugiego maga tej samej firmy,możliwe że miałem felerny egzemplarz.W każdym bądź razie mam z nim takie sobie wspomnienia

Edited by hokager
Posted

A po za złym spasowaniem wewnętrzne części działały w porządku? Nie sypały się zębatki silnik się nie spalił nie było problemów z okablowaniem i podawaniem kulek przed mechanizm do samej góry magazynka? O takie kwestie głownie mi chodzi:) I ile kulek można było wystrzelić na 1 ładowaniu magazynka?

Posted (edited)

Tak działało wszystko elegancko,chińczycy nawet dali do zestawu 4 baterie AAA.Wszystko było sprawne okablowanie i części wewnątrz tego bębna.Różnie to bywało drogi kolego,ale na pewno coś koło 200 kulek.Nie ma co porównywać mojego maga,którego miałem z drumemdo g36,bo to inna firma i zapewne inna jakość wykonania.

Edited by hokager
Posted

tutaj to koszt 200zł z wysyłka:P Ale też nie ma gwarancji. Ogólnie zwykle high capy raczej sie nie psuja więc tutaj tez po za silnikiem i kablami nie powinno być problemów ale tego nie wiem na 100% i szukam opinii po prostu:)

Posted

Musze Cię zmarwic.

lubia sie sypac : kable (kiepskie, raczej od razu do wymiany, poprawiać trzeba luty. Zębatka główna pęka na zapadkach, lubi paśc spręzyna nakręcana.

Posted

Hmm. A czy jest jakaś różnica między P&J a tym Dboys? po za 50 zł?:) Bo widziałem drumy innych firm za granicą niby lepszych albo i JG nawet i tak się zastanawiam czy są różnice znaczące.

A jeżeli już się sypią to sę części na wymianę do kupienia gdzieś?

Posted

niczym sie nie róznia. To samo jest. Magi Ca czy innych, wykoanne są najcześciej z lepszych materiałów.

Kable - w sklepie modelarskim (dobre są kable od serw). Zębatki nie do zdobycia, sprezyna - moze z magazynka hi-cap.

Posted (edited)

No właśnie te zębatki najgorsze. Bo tak się zastanawiałem czy jak raz na 3 miesiące kupie high capa za 30 zł i go wybebeszę to będę miał części zamienne:) Bo cała reszta to bez problemu najgorzej z zębatkami.

Jeszcze znalazłem za 129 zł taki magazynek i cena trochę podpowiada, że coś tanio jak za taki układ:P

A może ktoś wie skąd dorwać zębatki na zamienniki w razi czego?:)

A i seger jesteś w stanie określić po jakim czasie mogą paść te elementy? Czy to może być zaraz po zakupie? Czy trochę pożyje?:P

Edited by Susinron
Posted (edited)

Kupiłem ostatnio u Krakmana magazynek bębnowy do G36 [boyi] na 3 000 kulek, za 121.- PLN. Jeszcze nie próbowałem, jak przetestuję, opiszę wrażenia, ale nie teraz, za zimno...

Edited by Powała
Posted (edited)

Taka żywotność by mnie zadowoliła:) Po za tym ja nie mam zamiaru siać jak szalony z tego tylko używać 1 maga i tyle :P No i + dla wyglądu ogromny jak dla mnie:D

Znacie może inne źródła gdzie można zakupić taki magazynek lub magazynki innych firm do G36 z tego rodzaju?

Mogą być wszystkie sklepy, z których da się sprowadzić do Polski taki towar i te mniej znane, które mogłem u nas przeoczyć?

Edited by Susinron
  • 4 weeks later...
Posted

Jak będziesz szukał to zwróć uwagę czy magazynek posiada system sound control. Jest to taki dziwkiekowy czujnik ktory wzbudza prace silnika i nie trzeba przyciska jakis śmiesznych przycisków na kablu zeby sprezyne podkrecic. Polecam magazynek P&J.

• 7 months later...
  • 1 year later...
Posted (edited)

Mam problem. Szukam magazynka bębnowego do gniazda em-kowego (stanmag). Problem polega na tym, że wszędzie gdzie takie znajduję, zawsze jest to podwójny bęben.

To czego mi potrzeba to bęben pojedynczy, a więc taki, którego będzie można użyć w replikach broni w układzie bezkolbowym z gniazdem magazynka z tyłu (L96, Type 97, Tavor etc.). Z bębnem podwójnym z tyłu, który jest bardzo szeroki, nie da się trzymać normalnie repliki. Wiem, że takie magazynki istnieją bo jeden z nich (jedyny?) znalazł się na Evike http://www.evike.com/products/29966/, nie mam jednak żadnego pomysłu jak ani gdzie w PL takich szukać.

Może ktoś z Was się zetknął?

Edited by Augustus
  • 3 months later...
  • 2 years later...