Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Kolega ma na sprzedaz taką replikę (mało używana). Wiem, ze jest stara, ale czytam o niej temat i wygląda, ze bebechy ma całkiem w porządku, ale nie wiem czy nadawała by się DZIŚ na początek, bo tamten temat ma ileś lat. Opcja -wydaje mi się - jest dobra, bo chce za nią 150 zł (moze coś jeszcze starguję) bez batki i ładowarki, ale z wymienioną głowicą tłoka, prowadnicą i sprężyną PDI130 i jakaś lufa stockowa CA jest wstawiona, body i kolba wymienione na z M4 Bax CyberGuna (+czesci z tej emki) choć coś tam jeszcze jest nie tak, bo strzela na kilka-kilkanaście metrów, ale przypuszczam, że to jakaś pierdoła (jemu nie chciało się już w to bawić i wrzucił ją do szafy). I tak lezy juz chyba 4 rok w tej szafie. Wszystko niemal w idealnym stanie. Nie stać mnie, żeby naraz wydać 6 stów na nową, a taka opcja ratalnego doprowadzania gnata do stanu uzywalności by mi pasowała. Problem w tym, czy ostatecznie ja tym kogoś ustrzelę ? Czy byle szczyl mnie będzie zdejmował ze stockowego chinola ?

Posted

Jak jesteś świeży w te klocki,i nigdy nie rozbierałeś repliki to daruj sobie.Nie kupuj używki na start(tym bardziej takiego składaka),bo możesz wydać więcej niż to jest warte.Lepiej odłóż i kup coś lepszego.

Posted

Bałbym się kupić nowe chińskie M4, a co dopiero używanego Wella... Za podobną kasę kupisz używanego kałasza Cymy lub Boyi, który z pewnością będzie strzelał lepiej i dłużej. Sorry, ale z Wellem miałem bardzo złe doświadczenia.

Posted (edited)
coś tam jeszcze jest nie tak, bo strzela na kilka-kilkanaście metrów, ale przypuszczam, że to jakaś pierdoła (jemu nie chciało się już w to bawić i wrzucił ją do szafy)

To zanim będzie strzelał na 30-40m, wydasz pewnie dwa razy tyle- wiele części jest niestandardowych. Jak np komora HU i lufa (stary model komory, lufa nie miała wycięcia na kołnierz gumki HU- pewnie dlatego strzela na kilka metrów przy lufie CA). A za 300zł masz cymkę, z której będziesz 100 krotnie bardziej zadowolony. Well R6 to przeżytek, choć pamiętam stare dobre czasy (5-6 lat temu) jak było to marzenie nie jednego początkującego airsoftowca :D Porównam to do poloneza- ciągle coś będzie nie tak :D

Edited by Jacek GROT
Posted

Ok, więc w wyniku miążdżącej krytyki środowiska ekspertów rezygnuję ;) Ubolewam tylko, że jako alternatywa na początek to nie oszukujmy się, przydałoby się CM.003, CM.042A, badz CM.049J a to juz wydatek około 400zł. Do tego dochodzą względy ideologiczne-ekonomiczne tj. najbardziej marzy mi się 042 tactical (wood strasznie mi się nie podoba) ale nie chciałbym wydać na munur i op 2x tyle co na replikę więc wypada G36. Bo Mp5 tez mi się nie podoba (jedynie UMP z tej rodziny jest śliczne) Swoją drogą widzę na allegro 2 modele 049J w cenach 350 i 360 zł. Tanio skoro nowy 620. Tak chodzą ?