Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, ostatnio dostałem w gratisie akumulator FF 11.1 V 12C 1350mAh Li-ion. Repliki nie rusza, podłączyłem go do Imaxa ładowarki, cokolwiek chce zrobić z programu dla aku Litowych dostaje komunikat LOW VOLTAGE, czy to oznacza ze akumulator został zbyt rozładowany i już się mogę z nim pożegnać? Mogę go jakoś odratować?

Posted

Witam, ostatnio dostałem w gratisie akumulator FF 11.1 V 12C 1350mAh Li-ion. Repliki nie rusza, podłączyłem go do Imaxa ładowarki, cokolwiek chce zrobić z programu dla aku Litowych dostaje komunikat LOW VOLTAGE, czy to oznacza ze akumulator został zbyt rozładowany i już się mogę z nim pożegnać? Mogę go jakoś odratować?

Podłącz go do ładowarki i ustaw na ładowanie batki 2 ogniwowej trochę go prąd ruszy i później załapiesz normalnie jako 3 ogniwa.

Posted

Spróbuj na trybie dla Pb, powinno ruszyć. Jak podbije nieco napięcie to zmień program. Tylko ustaw jakiś normalny prąd ładowania.

I przy okazji, sprawdź multimetrem jakie napięcie ma ta batka, bo może to już trup?

Posted

A jednak, ustawiłem na 3 minuty na program dla NiCd, sprawdziłem na mierniku i wyszło trochę ponad 10V. Potem ustawiłem na ten do przechowywania, naładowało, sprawdziłem kilka strzałów i jest ok.

Dzięki za pomoc :)