Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam wszystkich forumowiczów.Jestem tutaj nowym użytkownikiem, mam nadzieję, że będzie nam się miło ,,współpracowało'' i dowiem się tutaj cennych porad.Ale do rzeczy...,,Zajarałem'' się ASG i postanowiłem kupić sobie replikę.Najtańsze są sprężynowe, i taką właśnie chciałbym sobie sprawić na początek(kiedyś miałem plastikowy za 10zł ;).Najlepszym wyborem chyba będzie shotgun ? Chyba, że podacie mi inne propozycje.Apropo shotgunów, to słyszałem, że jest polecany 003 AGM.Szkoda, że trochę późno(wczoraj)dowiedziałem się o wyprzedaży M56DL który stał za 133zł(na 99% byłby mój).Sądzę, że nie będzie już go za 133zł ponieważ była to 1-krotna wyprzedaż, czy może jeszcze się pojawi? Jeśli się pojawi to tego biorę, a jeśli nie...To właśnie co możecie mi polecić do 150zł który jest aktualnie dostępny w jakimś sklepie(jeśli coś proponujecie proszę podawać z linkami w sklepach) ? Czekam na szybkie odpowiedzi :) Z góry dzięki za propozycje.

PS I proszę nie pisać coś w stylu było już wiele razy poruszane, pełno tematów o tym bo może i kilka jest ale albo niedostępne albo zły(wygaśnięty)link, chodzi mi co jest najlepsze na tą chwilę.

Edited by wojszat
  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, widziałem tą replikę ale szczerze mówiąc nie podoba mi się wgl. A wygląd chociaż w jakimś stopniu jest ważny.Poza tym 280 FPS, czy to nie będzie trochę za mało ? Ta za 133zł była ładniejsza i tańsza, a nawet myślę, że lepsza.Zdaję sobię sprawę że jej już nie ma(jak ktoś wie czy będzie to niech napisze) ale szukam coś w tym klimacie.I tak jak już wcześniej wspomniałem, czy shotgun będzie za te pieniądze najlepszym wyborem ?

Posted

Osobiście polecam S&M

http://www.military.pl/smith-amp-wesson-m3000-shotgun-asg-328-fps_3269t.html

http://www.military.pl/smith-amp-wesson-m3000-sawed-off-red-dot-350-fps_10513t.html

Jeżeli chodzi o sprężyniaki, to shotguny dają Ci całkiem przyzwoitą szybkostrzelność, a i zasięg nie jest zły. Za tą kasę raczej nic innego ci nie wpadnie.

Sam do dziś trzymam tego krótszego kupionego w tym sklepie. Miałem obydwa, i mogę je polecić na początek.

Kolimator oczywiście możesz od razu wyrzucić, tylko baterie wyjmij. A obrzyn do dziś gości ze mną na strzelankach z kumplami.

Posted

Ok, dzięki za propozycje, szczególnie ta 1-sza mi się podoba :icon_biggrin: Chciałbym usłyszeć jeszcze tylko wypowiedzi innych użytkowników nt. tych modeli lub innych.

Posted (edited)

Osobiście polecam S&M (...)

Hmm, S&M mówisz?

Osobiście wolę oryginalne wersje.

A wracając do shigunów, to obecnie nie ma dużego wyboru - albo M56 DE, albo coś od GA (na airshitguns są).

M56 w najkrótszej wersji B nie polecam - przeładowywanie i składanie się do strzału było tak uciążliwe, że w końcu wkurzyłem się i dorobiłem sobie kolbę...

Edited by wiciok
Posted (edited)

wiciok, a mógłbyś bardziej sprecyzować co od GA ? Bo jest kilka takich :)

M56 fajne, ale niestety te dobre modele niedostępne...

A co myślicie o ZM61A.Link:KLIKNIJ TUTAJ Cena w miarę, FPS też nienajgorsze.Proszę o wypowiedzi nt. tej repliki.

Myślałem również o tym:KLIKNIJ TUTAJRównież proszę o wypowiedzi nt. tej repliki :wink:

Edited by wojszat
Posted

@Lesio

Chińszczyzna, chińszczyzną, jednakże działa do dziś, i zły nie jest.

@Lesio

Chińszczyzna, chińszczyzną, jednakże działa do dziś, i zły nie jest.

@Wiciok

"Bleeding Me" jest całkiem zacne na S&M. Wg. mnie lepsze od oryginału.

Posted (edited)

wiciok, a mógłbyś bardziej sprecyzować co od GA ? Bo jest kilka takich :)

Pomijając różne wariacje na temat jednego modelu, to tych "podstawowych" są 2 - remington i benelli. O obydwu poczytasz w odpowiednim temacie, w odpowiednim dziale na forum.

M56 fajne, ale niestety te dobre modele niedostępne...

Jak przecenili o stówkę, to co się dziwić, że poszły... Jakbym nie miał już m56b to też bym sobie kupił...

A co myślicie o ZM61A.Link:KLIKNIJ TUTAJ Cena w miarę, FPS też nienajgorsze.Proszę o wypowiedzi nt. tej repliki.

Mgazynek wsypowy - czyli shit totalny. Wygląda mi to na kolejny klon nieśmiertelnego "silver shitgana" aka "terminatora"...

Myślałem również o tym:KLIKNIJ TUTAJRównież proszę o wypowiedzi nt. tej repliki :wink:

Strzelba od BISONA. Niedostępna, również opisana na forum w odpowiednim temacie.

"Bleeding Me" jest całkiem zacne na S&M. Wg. mnie lepsze od oryginału.

Bleeding me jest całkiem dobre, ale IMO np Master stracił niestety na mocy.

Edited by wiciok
Posted
Mgazynek wsypowy - czyli shit totalny. Wygląda mi to na kolejny klon nieśmiertelnego "silver shitgana"

Przepraszam bardzo ale kultowego "silver shotguna" będę bronił rękami i nogami :D

Mam go z 5 lat i poza urwaniem naciągu i oderwaniem kolby po naprawieniu go "na taśmę" działa pięknie. :D

"Bleeding me" tak sobie wyszło, za to "Memory remains" jest genialne

Posted

Dziwna sytuacja, nigdzie nie ma dostępnych shotgunów podanych przez wicioka.A co sądzicie o tym:KLIKNIJ TUTAJBo chyba nic innego nie znajdę, czy może ktoś coś jeszcze znajdzie ?

Na forum znajdują się już opinie o nim,poszukaj.

Posted

Strasznie trudno dorwać jakiegoś shotguna do 150zł(chciałbym wydać max. 100 na shotguna i 50 na okulary czy kulki by zostało).Do 100zł to:KLIKNIJ TUTAJ to jest jedyny shotgun który jest godny kupna ? Czy może jest coś jeszcze do 100zł warty swojej ceny i który jest dostępny ?

Posted (edited)

Dziwna sytuacja, nigdzie nie ma dostępnych shotgunów podanych przez wicioka.A co sądzicie o tym:KLIKNIJ TUTAJBo chyba nic innego nie znajdę, czy może ktoś coś jeszcze znajdzie ?

To jest to samo, co podałeś wcześniej. Tylko w kijowym sklepie w kijowej cenie.

Shoty z GA o których pisałem są dostępne. Tu:

http://www.sklep.airsoftguns.pl/pol_m_Repliki-ASG_Karabiny_shotguny-120.html

Na Twoim miejscu wybrałbym to:

http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152194849-Replika-strzelby-M186-A.html

Bleeding me" tak sobie wyszło, za to "Memory remains" jest genialne

Tak sobie? Moim zdaniem całkiem przyzwoicie. Ale Memory remains też jest dobre. A które lepsze, jeszcze sobi nie wyrobiłem zdania :-P

//

Strasznie trudno dorwać jakiegoś shotguna do 150zł(chciałbym wydać max. 100 na shotguna i 50 na okulary czy kulki by zostało).Do 100zł to:KLIKNIJ TUTAJ to jest jedyny shotgun który jest godny kupna ? Czy może jest coś jeszcze do 100zł warty swojej ceny i który jest dostępny ?

Z dostępnych do 100zł to raczej nic lepszego nie znajdziesz. Chyba, że dorwiesz używanego 003 AGM.

Edited by wiciok
Posted

Akurat w tej sekundzie go znalazłem...Widzę, że też dałeś mi link...Dzięki :) Wygląd średni, ale jak nic innego w tej cenie nie ma, to co zrobić.A długiej wersji bisona nigdzie nie ma za cenę mniejszą niż 109,90 ?

Posted

Akurat w tej sekundzie go znalazłem...Widzę, że też dałeś mi link...Dzięki :) Wygląd średni, ale jak nic innego w tej cenie nie ma, to co zrobić.A długiej wersji bisona nigdzie nie ma za cenę mniejszą niż 109,90 ?

Dostępnej - nie.

@Lesio

Ten SPAS to w ogóle jakieś dziwadło jest - ten magazynek rurowy...

Jak spas, to tylko TM! :teeth: