wiciok Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 Witam! Posiadam stary akumulatorek Pb 10V 850mah. Leżał dosyć długo nieużywany no i padł :sad: Ale... Podłączyłem żarówkę, sprawdziłem napięcie i jakieś jeszcze jest - poniżej 1V, ale jest. Teraz pytanie - da się coś z tym zrobić, czy od razu do kosza? Próbowałem właśnie naładować go imaxem b6 (zdjąłem tamyię i podłączyłem krokodylki pod styki, bo nie mam w tej chwili przejściówki do ładowarki), ustawiłem wg instrukcji capacity cut-off na 850mah, a prąd ładowania na 0,8A - ale ładowarka nie widzi aku (connection break). Najgorsze jest to, że to samo jest ze stockową wolnoładowarką - dioda się nie świeci... Kosz, czy da się coś z tym zrobić? I jeszcze jedno - po co od tego aku wychodzą aż 3 kable? Dwa normalne + jeden niebieski, działający jak drugi + Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam!
KicpA Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 A może podał byś choć oznaczenie tego pakietu?
wiciok Posted February 2, 2012 Author Report Posted February 2, 2012 To jest jakiś badziewny chinol, nic poza tym o nim nie wiem. Fotka: http://img337.imageshack.us/img337/8044/dscf09071.jpg
seger Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Teoretycznie, jezlei w akumulatorze Pb napiecie bedzie niższe niż 1,8v na ogniwo przez wiecej niz 24h - jest do smieci...
wiciok Posted February 5, 2012 Author Report Posted February 5, 2012 Dzięki za pomoc seger. Do zamknięcia.
Recommended Posts