Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A może panowie nie spinajmy się na tym co chcemy zrobić tylko na tym co możemy.

Może zamiast Stalingradu zróbmy Warszawę [ styczeń data wyzwolenia pasuje ] i wtedy do ruskich dołączy polski żołnierz

Hełm , pałatka , rogatywka to groszowe sprawy a alledrogo.

ASG jest sportem niszowym a ASH jest niszą w ASG

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Meine Herren,

grupa "19 Division" zaprasza na imprezę ASH "Stalingrad" 27 lutego 2016 roku (sobota). W przeciągu tygodnia pojawi się temat zawierający wszystkie szczegóły. Teren: Battle Arena koło Łodzi. Wymóg jest jest jeden - musi uzbierać się co najmniej 30 osób chętnych (15 Niemców i 15 Rosjan) aby impreza się odbyła. Będzie obowiązywała ścisła stylizacja, zadbamy też o odpowiedni klimat ;)

Posted

I to mi się podoba. W końcu sobie zagram. Tren Areny znam doskonale i jeśli potrzebujecie jakiegoś wsparcia czy pomocy to chętnie służę. Może skusicie się na dzienno-nocny scenariusz. Zachód słońca jest o 17:17.

Posted

A może zrobię. Nie będę ukrywał, że temat kampanii norweskiej jest ciekawy i może coś w marcu ruszymy. W sumie możliwosci jest sporo: Brytyjczycy, Francuzi, Polacy, Norwegowie, FJ-oty, gebirgsjegry, marynarze Kriegsmarine. Chcieć to móc. Pomyślimy.

• 3 weeks later...
Posted

Drodzy Kamraci!

Pragnę poinformować, iż przystępujemy powoli do prac organizacyjnych nad kolejnym zlocikiem ASH, który wstępnie datujemy na dni 22-23 Kwietnia(piątek, sobota). Muszę uwzględnić przy tym kilka wytycznych:

-Nie jest to jeszcze sztywna data, aczkolwiek na 95% przy niej pozostaniemy.

-Na te dni przypada pełnia księżyca, więc będzie możliwość pociągnięcia scenariusza do godzin nocnych. (z uwzględnieniem w grze Ruhepause (przerwy obiadowej) w polu, na czuwaniu i pod bronią)

-Teren działań pozostaje ten sam (w okolicach Kołobrzegu), naturalnie będzie możliwość noclegu w polu dzień wcześniej, jak i po.

-Imprezę chcemy wystartować po godzinie 10, aby dojeżdżający w dniu imprezy mogli na spokojnie dotrzeć.

-Ubogacamy teren dodatkowymi umocnieniami, zaporami oraz liniami okopów.

-Do strony Aliantów dopuścimy prawdopodobnie każdą możliwą formację.

-Do sztabu organizatorskiego przyłącza się Sz. Kamrat Gefreiter (team 40 Sławno).

-Grę ubogaci sporo niespodzianek,

-Przed zbiórką, szybki przegląd uczestników u Orgów i doszpejowanie (ludzie ostatnio nie chętnie częstowali się zgromadzonym sprzętem)

(!) Jeżeli ktoś jeszcze z okolic chciałby dołożyć rąk do pracy, bądź pomóc merytorycznie - gorąco zachęcam i zapraszam.

Oficjalny wątek imprezy umieszczę w pierwszych tygodniach stycznia.

Widać, że nadchodzący rok zapowiada się gęsto ;-) Jest więc dobry kop na zachętę do polepszania swojej sylwetki w ASH pod względem stylizacji oraz wiedzy, czy umiejętności.

Mam nadzieję, że i Gor pokusi się i latem i wg tradycji, zorganizuje coś u siebie.

Hochachtungsvoll

Fleischer

• 4 months later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
Posted

Szykujcie się na LARPa ASH "Operacja: Big Ben" - 29-30 kwietnia 2017 r., Wola Wodyńska k. Mińska Mazowieckiego.

Dominiku powiedziało się A trzeba powiedzieć B ......ędę :)

Posted

Szykujcie się na LARPa ASH "Operacja: Big Ben" - 29-30 kwietnia 2017 r., Wola Wodyńska k. Mińska Mazowieckiego.

Wolnego, Kwiecień pozostaje mój ;-)

Wstępnie zaklepuję termin 15 lub 22 Kwietnia, scenariusz i teren jeszcze nie ustalony.

Posted

I słusznie. Tematu na razie nie odświeżam, ale termin już wolę zaklepać. Dla mnie "Operacja: Big Ben" to absolutny priorytet organizacyjny na 2017 r.

Ty zaklepałeś termin ja zaklepałem już urlop na tą okazyję :)

Posted

Fleischer się lekko spóźniłeś, Dominik wspominał o tym terminie już miesiąc jak nie dwa wcześniej. Jak chcesz mieć frekwencję planuj 15. Myślę, ze na dwie imprezy tydzień po tygodniu, u wielu osób nie przejdzie. Thompson też przesunął MC o miesiąc, żeby z O:BB nie kolidować.

Posted

Nowy termin "Operacji Big Ben" rzuciłem 29 września. Gra odbędzie się w długi majowy weekend 29-30 kwietnia. Co do innych projektów, to jeszcze być może 'Ardeny 1944" w okolicach połowy marca i ostatnia gra z cyklu "Szczury Pustyni przeciw Afrika Korps", prawdopodobnie gdzieś w okolicach końcowo-wakacyjnych (koniec sierpnia/początek września).