zOMFG Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 (edited) Cześć, mam Berettę M9 KJW, używam do niej magazynków na CO2, dokładnie te: http://allegro.pl/magazynek-beretta-m9-m92f-kjw-co2-i2067817532.html Jednak nie podoba mi się w nich spód mający mało wspólnego z oryginałem. Ostatnim czasem znalazłem na allegro magazynki do M9 od WE: http://allegro.pl/metalowy-magazynek-na-co2-beretta-m9-we-i2067817535.html i stąd moje pytanie czy są one kompatybilne z repliką KJW. Tzn. czy nie tylko pasują wymiarami ale i czy pistolet działa z nimi poprawnie. Wiem, że magazynki KWC, o ile czasem uda się wepchnąć na siłę, to różnica w zaworach i tak nie pozwala ich użytkować (cały gaz wylatuje przy pierwszym strzale). Czy ktoś ma wiedzę co do zgodności KJW/WE ? Edited February 1, 2012 by zOMFG Quote
sjzmisiek Posted February 12, 2012 Report Posted February 12, 2012 będą pasować, mam m9 WE i kupiłem maga z TM, uszczelke w magu dociskająca do dyszy dałem od KJW bo jest wyższa i lepiej doszczelnia układ (mniejsze straty gazu), dysza WE mi sie połamała i KJW niebieska też podeszła, wszystko pasuje bez problemu, magi i większość części są wymienne między berettami KJW,TM i WE Quote
Guest Jedi Knight Posted April 13, 2012 Report Posted April 13, 2012 a czy istnieja magi Co2 do kjw m9 która jest na GG. Wiem że jest m9 kjw co2 do kupienia od razu, ale mag z niej pasuje to beretty z gg? Quote
pidzejfat Posted April 13, 2012 Report Posted April 13, 2012 No a czemu miałby nie pasować? Pasuje jak każdy inny magazynek systemu TM... Quote
zOMFG Posted April 15, 2012 Author Report Posted April 15, 2012 a czy istnieja magi Co2 do kjw m9 która jest na GG. Wiem że jest m9 kjw co2 do kupienia od razu, ale mag z niej pasuje to beretty z gg? Mam dwie beretki KJW. Pierwsza była kupiona z magiem CO2, pistolet posiada niebieską dyszę widoczną w wyrzutniku łusek, przy otwartym zamku. Druga kupiona z magiem GG, ma czarną dyszę. Na pierwszy rzut oka niby oba takie same. Magazynki GG i CO2 są kompatybilne, ale... Replika z czarną dyszą (GG): - wkładam mag GG - strzela - wkładam mag CO2 - strzela Replika z niebieską dyszą (CO2) -wkładam mag CO2 - strzela -wkładam mag GG - oddaje tylko pierwszy strzał, dalej nie strzela. Dzieje się tak ze względu że w tej wersji pistoletu zamontowany cięższy zamek oraz możliwe, że jest twardsza sprężyna powrotu zamka . GG jest za słaby aby doprowadzić zamek do punktu poboru następnej kulki. Quote
Guest Jedi Knight Posted April 16, 2012 Report Posted April 16, 2012 Takie coś http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_227&products_id=4263&name=G&G_-_Lufa_zewnetrzna_do_KSC/KWA_M9 plus tłumik plus jakaś ta lufa dłuższa... Nie bedzie pasowac? A co do tych gumek to jeszcze nie ma ich w polsce.. :D Quote
pidzejfat Posted April 16, 2012 Report Posted April 16, 2012 Nie będzie bo KSC/KWA to inny system... Quote
Recommended Posts