Adamek_01 Posted February 3, 2012 Author Report Posted February 3, 2012 (edited) Dzięki za zaangażowanie w temat ;) pomogło mi to ;) a zwłaszcza link do uzbrojenia armii Szwajcarskiej z angielskiej wiki ;) Edited February 4, 2012 by arend Quote
Errhile Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 Ano Helweci to ciekawy narodek :biggrin: A mundur w "truskawkę" (ten wzór się TASS nazywa, jest chyba kilka wersji rozwojowych) wygląda na pierwszy rzut oka kretyńsko. Ale w tereniedziała rewelacyjnie :cool: (mamy w Szczecinie kolegę który w tym biega, bardzo zresztą chwali wygodę). Tak, Lookit, chodziło mi o szwajcarskich najemników. Quote
Andzia Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 Właśnie nigdy nie wątpiłem w ten mundur :P Chciałbym go zobaczyć na własne oczy, ciekawe czy ktoś w Wielkopolsce używa. Ale o to już zapytam na regionalnym. Pozdrawiam ;) Quote
Bart_Forrester Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 Właśnie nigdy nie wątpiłem w ten mundur :P Chciałbym go zobaczyć na własne oczy, ciekawe czy ktoś w Wielkopolsce używa. Ale o to już zapytam na regionalnym. Pozdrawiam ;) Ani on drogi, ani nie jakoś szczególnie niespotykany. :P Quote
Andzia Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 Lesiu, nie napisałem, że chciałbym go kupić ;) W Poznaniu jeszcze nie miałem przyjemności go widzieć, chyba muszę zacząć częściej jeździć. Quote
Adamek_01 Posted February 3, 2012 Author Report Posted February 3, 2012 (edited) A właśnie, ma ktoś z was wśród swoich ludzi którzy śmigają w Alpentarnie?? bo z tym czerwonym sądzę że słabo może kamuflować, ale wolę zapytać ;) Edited February 4, 2012 by arend Quote
Bart_Forrester Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 (edited) Lesiu, nie napisałem, że chciałbym go kupić ;) W Poznaniu jeszcze nie miałem przyjemności go widzieć, chyba muszę zacząć częściej jeździć. Napisałeś "ciekawe czy ktoś w Wielkopolsce używa." i na to właśnie odpowiedziałem. Dziwne, gdyby nikt go nie używał, bo o ile nie masz na myśli TASS90, to jest to tani i np. na moich terenach powszechny kamuflaz (widywany częściej niż wszystkie kamuflaże rosyjskie i radzieckie razem wzięte). Edited February 3, 2012 by Lesio Quote
Andzia Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 Dziwne, gdyby nikt go nie używał, bo o ile nie masz na myśli TASS90, to jest to tani i np. na moich terenach powszechny kamuflaz (widywany częściej niż wszystkie kamuflaże rosyjskie i radzieckie razem wzięte). No widzisz, co obszar to obyczaj. :) Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts