Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ano Helweci to ciekawy narodek :biggrin:

A mundur w "truskawkę" (ten wzór się TASS nazywa, jest chyba kilka wersji rozwojowych) wygląda na pierwszy rzut oka kretyńsko. Ale w tereniedziała rewelacyjnie :cool: (mamy w Szczecinie kolegę który w tym biega, bardzo zresztą chwali wygodę).

Tak, Lookit, chodziło mi o szwajcarskich najemników.

Posted

Właśnie nigdy nie wątpiłem w ten mundur :P Chciałbym go zobaczyć na własne oczy, ciekawe czy ktoś w Wielkopolsce używa. Ale o to już zapytam na regionalnym. Pozdrawiam ;)

Posted

Właśnie nigdy nie wątpiłem w ten mundur :P Chciałbym go zobaczyć na własne oczy, ciekawe czy ktoś w Wielkopolsce używa. Ale o to już zapytam na regionalnym. Pozdrawiam ;)

Ani on drogi, ani nie jakoś szczególnie niespotykany. :P

Posted (edited)

A właśnie, ma ktoś z was wśród swoich ludzi którzy śmigają w Alpentarnie?? bo z tym czerwonym sądzę że słabo może kamuflować, ale wolę zapytać ;)

Edited by arend
Posted (edited)

Lesiu, nie napisałem, że chciałbym go kupić ;) W Poznaniu jeszcze nie miałem przyjemności go widzieć, chyba muszę zacząć częściej jeździć.

Napisałeś "ciekawe czy ktoś w Wielkopolsce używa." i na to właśnie odpowiedziałem. Dziwne, gdyby nikt go nie używał, bo o ile nie masz na myśli TASS90, to jest to tani i np. na moich terenach powszechny kamuflaz (widywany częściej niż wszystkie kamuflaże rosyjskie i radzieckie razem wzięte).

Edited by Lesio
Posted

Dziwne, gdyby nikt go nie używał, bo o ile nie masz na myśli TASS90, to jest to tani i np. na moich terenach powszechny kamuflaz (widywany częściej niż wszystkie kamuflaże rosyjskie i radzieckie razem wzięte).

No widzisz, co obszar to obyczaj. :) Pozdrawiam.