Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jestem szczęśliwym posiadaczem G36C , jednak podczas eksploatacji straciłem śróbkę stabilizującą silnik na spodzie chwytu. Niby nic - giwera strzela jak strzelała, ale poważnie obawiam się, że może to być przyczyną problemów w przyszłości. Napiszcie proszę gdzie zdobyć taką śróbę, ewentualnie jak zabezpieczyć sinik... Brakuje mi też śróbki mocującej szynę ris - gdzie je dostać? Pomóżcie dobrzy ludzie!

Posted

Cześć

Bez przesady, z tym problemem możesz spokojnie poradzić sobie s.a.m :]

Pierwszy lepsz sklep metalowy, pójdź z gunem i dopasuj średnicę, a długość wybierz taką, jaką uważasz że będzie wystarczjąca żeby złapać element dociskany ale nie za duża żeby gdzieśtam wystawać etc.

Pozdrawiam

Posted
Cześć

Pierwszy lepsz sklep metalowy, pójdź z gunem...

a co bys zrobil na miejscu sprzedawcy gdyby wszedl gosciu z karabinkiem i poprosil o srubke? ja najpierw bym sie zesr..l ze strachu, nacisnal guzik alarmu, potem bym stwierdzil ze swir jakis, i staral sie byc grzeczny i poprosic zeby tym za bardzo nie machal :wink:

Posted

dramatyzujesz cube... :wink:

zawsze przecież można ostrzec sprzedawce:

teraz prosze sie nie przestraszyć bo tak na prawde to nei jest broń palna...

a tak serio to zawsze można użyć genialnego narzędzia zwanego suwmiarką żeby wymierzyć jaka powinna być ta srubka :wink:

• 1 month later...
Posted

Wymiary i typ srubek powinny byc podane chyba w rysunku rozbicia na czesci dostepnym w manualu uzytkownika...

Tak przy okazji, to czy moze widzieliscie gdzies w sieci manual SERWISOWY do G36??? Bo na airsoftplayers nie ma akurat instrukcji do tego modelu...

Posted
Wymiary i typ srubek powinny byc podane chyba w rysunku rozbicia na czesci dostepnym w manualu uzytkownika...

Tak przy okazji, to czy moze widzieliscie gdzies w sieci manual SERWISOWY do G36??? Bo na airsoftplayers nie ma akurat instrukcji do tego modelu...

a) srubka z szyn to "5" sprawdzilem bo sam zgubiłem a pózniej kupiłem, nalezy takze pamietac o tym ze ta przednia srubka jest znacznie dluzsza od pozostalych i ze koniecznie musi byc n imbus lub srubokret bo inaczej sie jej nie wkreci.

B) ciezko z manualem sam szukalem dlugo... jednak rozmiar srubki dociskajacej bedzie zapewne identyczny jak w innych modelach (to tylko moje niepoparte doswiadczeniem rozwazanie)

Posted

Mnie w G36c też ta śróbka odpadła po około 2 miesiacach. Nie zastąpiłem jej niczym, a wkrótce karabin sprzedałem. Z użytkowniekiem nadal mam kontakt i czasami nawet widzę swą zabawkę. Nadal bez problemu, wiec chyba brak tej śróbki (przynajmniej w G36) niezbyt przeszkadza, póki silnika nie wyciągamy.

• 2 weeks later...
Posted

Smieszne, ale prawdziwe. Dzis na wszelki wypadek sprawdzilem ta srubke w raczce mojego G36. Glowe bym dal, ze jest przykrecona na fest. Oczywiscie - byla zupelnie luzna! :D Dobrze, ze jeszcze nie wypadla. Na razie dokrecilem, alel pewnie trzeba bedzie maznac jakims locktitem...

Posted

Troche mnie wystraszyliście ile tych śrubek ma być w rączce

mam 3 ale jest otwór na jeszcze jedną po środku ma tam być jeszcze jakaś czy nie

• Create New...