Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Znając polskie warunki chciałbym się upewnić jaki rozmiar polaru pasuje do kurtki ubrania ochronnego rozmiar 96/184/90, to będzie XL czy XXL ?

Pytanie drugie, które polarki są nowsze, te całkowicie czarne czy z wstawkami w wz93? Wiem, że podpinanie to przeżytek bo zostaje nieizolowany przód, ale czasem to fajna sprawa.

Z góry dzięki : )

Posted

Ja mam gorkę o wymiarach 104/184/98 i używam polarku XL. Więc myślę, że i w tym przypadku będzie dobry XL, bo wymiarami od siebie nie odbiegamy, aż tak dużo :P

Gore-tex mam od KAMY, zaś polarek od jakiejś innej firmy i doskonale się zgrywają. Z drugiej zaś strony, co firma to inna wymiarówka - według ich uznania :icon_razz2:

Które są nowsze? A tak czasem one nie były produkowane w tym samym czasie? :icon_razz2:

Posted

Kij to wie, wiem że pierwsze wersje podobno były nawet zielone czy oliwkowe

Z drugiej zaś strony, co firma to inna wymiarówka - według ich uznania :icon_razz2:

i właśnie dlatego się zapytałem

Posted

U mnie chłopaki używają i gorek i polarów w różnych rozmiarach i nie narzekają, nie mają problemów z przypinaniem.

Wiem, że są różne wzory tych polarów, jedna mają więcej kieszeni, inne tylko dwie. Jedne polary mają kieszenie poziome, drugie ukośne. Ostatnio widziałem, polary które niedawno wyszły i mają kieszeń pionową na klatce i drugą pionową na lewym rękawie. Wyglądają nawet fajnie.

Czarne polary to chyba używają w wojskach pancernych (przeważnie). O zielonych nigdy nie słyszałem xD

Posted

i tak z ciekawości kwestia ostatnia, te polary się wpina tylko na zamki czy mają jakieś poukrywane guziki jeszcze? Wywinąłem gore na lewą stronę i przy mankietach oraz szwach wewnątrz kurtki są podoszywane "języki" na guziki.

Posted

Co do kolorów to pierwsza seria wz.128 miała polary oliwkowe z wstawkami w panterę. Następnie polary były czarne, lecz nadal z wstawkami w panterę, a od momentu wprowadzenia lekko zmodernizowanej wersji wz.128 polary są czarne i wstawki są czarne.

• 3 weeks later...
Posted

Nie wiem gdzie dać to pytanie, a nie chcę specjalnie zakładać nowego tematu, w takim razie pytam tu.

Jest ktoś w stanie określić co to za polar?

402115_323811840986038_114145935285964_1053630_293252388_n.jpg

Guest Mati13k
Posted

Hel - grzeje? Grzeje. Wygląda jak polar? Wygląda. Ale nie jest to polar, bo nie oddycha i przy odzieży termoaktywnej śmierdzę jak skunks, a czuję się jeszcze gorzej. Jak się porządnie spocę i rozepnę to to na mrozie, to pewnie będzie mi klatka piersiowa parować. :icon_biggrin: