Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Nie zadałeś sobie trudu z szukaniem, bo akurat znalazłbyś na forum całe elaboraty dotyczące wyboru odpowiedniego pakietu.

Pierwsza sprawa - kup porządną ładowarkę (jaka - poczytaj), bo w przeciwnym wypadku szybko wykończysz nawet najlepszy akumulator.

Druga sprawa - POCZYTAJ inne tematy w tym dziale.

Posted

Kup ładowarkę mikroprocesorową.Jedną z lepszych w stosunku jakości do ceny jest Imax B6. Nie pakuj się w pakiety Ni-mh,mając Imaxa zastanów się nad Lipo.Szukaj lipoli w sklepach modelarskich.

Posted (edited)

Czyli jeżeli już zdecydowałbym się na nowy , zapasowy akumulator to razem z ładowarką ? Nie wiem czy kupować LiPo , ze względu na ich "pielęgnacje" .

Mam jeszcze 1 pytanko . Na zimnie karabin strzela , lecz np. podaje co parę kulek . Wiecie co może być przyczyną ?

Problem z gumką ? Syfy w lufie ?

O akumulatorach i ładowarkach poczytam jeszcze .

Edited by elo263
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Nie postarałeś się ale ja ci wybaczam bo widać że to twoja pierwsza zima z ASG.

Otóż nie ważnie jaką batkę kupisz z pierwszego linku to każda przy temp. poniżej zera przestanie strzelać. Posiadałem pakiet NiMh G&P 9,6V 1600mAh po naładowaniu i niezabezpieczeniu po prostu zamarzła a w domu działała już normalnie. Najlepsze rozwiązanie w przypadku NiMh to tylko typ Large ale na pewno nie VB Power.

Jeżeli masz już kupić porządną ładowarkę od razu to Imax B6 i możesz pomyśleć nad jakimś lepszym LiPo 7,4V i nauczyć się jak się nim obsługiwać jak poczytasz trochę na forum.

Edited by Matison
Posted

Dzięki za odpowiedzi :) Dzięki , że zrozumiałeś iż to moja pierwsza zima :D W najbliższym czasie kupię gumkę Guardera - przeźroczystą . Jeżeli znajdę większy skład pieniędzy to kupuje LiPo oraz całym teamem złożymy się na Imax'a B6 :)