Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam problem z moją emką (M4 P&J). Od początku jej użytkowania (kupiłem używaną) ma strasznie mały zasięg. Przed wymianą gumki i komory (wymienione kolejno na systemę czarną i komorę elementa) zasięg wynosił ok 25-30 m . Po wymianie nieznacznie wzrósł i wynosi ok 40m. Hop Upowi towarzyszy dziwna zależność - gdy regulator ustawiony jest w maksymalnej pozycji ,to kulki wypadają z lufy .

Pozdrawiam

Posted

Stawiłbym na nieszczelność między komorą-dyszą. Co do wypadania kulek na maksymalnym HOP UPie to w cymie i ICSie też tak mam, za mocno skręcony hu blokuje kulki i wypadają bezwładnie lufą.

Posted

gdy regulator ustawiony jest w maksymalnej pozycji ,to kulki wypadają z lufy .

Pozdrawiam

Nie ma się co dziwić bo w takiej pozycji gumka już nie podkręca tylko hamuje kulki. Często zdarza się, że po prostu w ustawieniu na max kulki są po prostu blokowane i można uszkodzić gearbox.

Posted

Z tego co widzę to masz za krótką dyszę, polecam wymianę na guardera. Ja po wymianie komory i gumki też miałem słaby zasięg i rozwiązał to zestaw BU Guarderowski.

Posted

Zrób teflonfixa.W moim byłym kwa miałem podobny problem.Kupiłem wszystko pięknie latało,wymieniłem gumkę na czarnego guardera,zasięg spadł do 30m.Co się okazało?Gumka była sztywna i była duża nieszczelność w komorze.Zrobiłem teflonfixa,zasięg powrócił do normy czyli 60-70m ;)