Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam!

Jestem tu nowy,ale w ASG siedze troche długo.

Mam takie pytanie:>

Pytania dotyczace modelu Golden Arrow M180D2

Czy są Gumki hop-up na ten model(Linki jak ktoś ma)

I czy są jakieś mocne sprężyny ktore by można do tego wsadzić:>(Linki jak ktoś ma)

Z góry dziekuje za pomoc

Edited by adkorn1
Posted

Tuning shotgunów (z małymi wyjątkami - CA870 i kopie) możliwy jest tylko i wyłącznie przy użyciu chałupniczych metod. Dedykowanych części nie ma i nie będzie. Czy pasują części przeznaczone do innych modeli musiałbyś sprawdzać i kombinować samemu.

Możesz jeszcze przeglądnąć ten temat, ale pewnie i tak nic w nim nie znajdziesz:

http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/106466-oficjalny-strzelba-m180-m183-golden-arrow-ga/

Posted

Moje doświadczenie niestety tego shotguna nie obejmuje :-F

Najprawdopodobniej albo będą pasować sprężyny od AEG, albo jeśli sprężyna jest niestandardowa - żadne.

Jedyna możliwość sprawdzenia tego, to rozebranie i zmierzenie. Ale moim zdaniem to gra nie warta świeczki, bo przy mocniejszej sprężynie plastikowe wnętrze najprawdopodobniej się posypie, no i wtedy lipa :-F

Zamiast zmieniać sprężynę, prędzej spróbuj uszczelnić replikę w newralgicznych miejscach taśmą teflonową.

Posted

A ja nie rozumiem idei "tunningowania" sprężynowych shotów. Toć to namniej zawodne repliki na świecie. Podoszczelniać można to i owo dać podkładki pod tłok i to wszystko.