Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam problem z baterią w CM 028c tactical. 8,4V prawdopodobnie 1100-1200 mah ale nie mam jak tego sprawdzić. Pada mi jak mucha, ładuje przepisowo 6h. Swoje już odsłużyła i zastanawiam się nad kupnem nowej, lepszej.

Jeżeli moglibyście poradzić mi jaką baterie kupić do Cymki i od razu zarzucić linkami.

Mam problem jeszcze z magazynkiem do tej samej cymy. Dzisiaj uległ destrukcji mój ostatni hi-cap, niestety ABS'owski dlatego mało trwały. I nasuwa mi się pytanie z jakiej firmy wybrać kolejny magazynek? JG, CM, AEG, BOY? Doradzcie :)

Posted

Hej. Najprawdopodobniej problem tkwi w ładowarce,którą ją ładujesz. Jeżeli nie masz mikroprocesorówki nie dziw się,że batka pada ci,jak mucha.Stokowe ładowarki niszą akumulator,więc musisz się zaopatrzyć w Imax B6. Cena niektórych odstrasza,bo kosztuje 160 zł,ale się opłaca. Miałem kiedyś tą cymkę,ale 028S pamiętam,że tam dużo miejsca na batke nie było,więc trzeba będzie kupić pakiet 8.4 v Firefox. Nie wiem co ci się stało z hi capem może go źle użytkowałeś,miałem kilka hi capów Absowych nigdy z czymś takim się nie spotkałem.Skoro ci się zepsuł ten to,zapewne będziesz chciał metalowego hicapa.Aby spasował należy przypiłować tył maga.

Posted (edited)

Mówiłem że uległ destrukcji - ślisko itd. nie trudno o wypadek przy gonieniu trzech mięs armatnich ... today 13:1 :)

Od jakiegoś czasu ładowarka wydaje dziwny dźwięk, ciągły takie "yyyyyyyyyyyy" :P . Spróbuję pożyczyć od kolegi ładowarkę i naładować nią moją batkę. Zobaczymy co z tego będzie.

Jak by co to jaką ładowarkę do tego? Tańsza :P

Edited by invitron
Posted

Niestety, sensowne ładowarki zaczynają się właśnie od tych cen za Imax B6 albo Turnigy Accucell. Wydatek jest spory, ale wierz nam, że bardzo szybko się zwraca ;).