Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Dysponuję funduszem 130zł - chcę za to kupić albo porządną ładowarkę albo ładowarkę lipo +pakiet do CM 041J (bateria bodajże mini, w kształcie V).

Wiem o tym, że wszyscy polecają IMAXa B6 - tylko jaki zasilacz do tej ładowarki? 12V 2.0A starczy?

Jak nie, to jaki lipo wejdzie mi do repliki? (najlepiej w cenie do 80zł, nie licząc wysyłki).

Posted (edited)

Wystarczy. Pakiet 7.4v też wystaczy.

Nie wprowadzaj w błąd. Będzie za słaby. Zasilacz powinien mieć min 5A.

Kolejna kwestia - za 130zł nie kupisz porządnej ładowarki. Ani nawet średniej. średnio dobra to wydatek ok 500-600zł

Edited by seger
Posted

Nie wprowadzaj w błąd. Będzie za słaby. Zasilacz powinien mieć min 5A.

Kolejna kwestia - za 130zł nie kupisz porządnej ładowarki. Ani nawet średniej. średnio dobra to wydatek ok 500-600zł

Fakt, masz rację. Zbyt szybko spojrzałem na mój zasilacz i zasugerowałem się innym parametrem.

Posted

Accucel niestety jest syfiastą ładowarką, z którą jest sporo problemów. Sporo bardziej wolę bantam, pelikan itp.

Ale ja pytam, czy syfiastą na potrzeby ASG, czy modelarstwa? Bo żaden maniak mający replikę za te 1000-1500 zł, nie kupi ładowarki za 600 zł... Czemu? Bo na potrzeby ASG starcza ta za stówkę.

Posted

Dobra - dzięki. Spróbuję upolować tego imaxa i skombinować zasilacz :).

Zasilacz wystarczy Ci zwykły od kompa. 1A i styka, nie potrzebujesz więcej chyba, że pragniesz bardzo ładować batę 25 s i ani s dłużej. Accucel też wystarczy do zastosowań aesgejowych.

Np taka: http://allegro.pl/ladowarka-turnigy-accucel-6-50w-accucell-gwarancja-i2068239968.html i nawet sprzedaje do niej zasilacz, jak bardzo pragniesz wydać zbędne 45 zeta.

Posted

A co powiecie o IMAX B5?

Ma funkcję rozładowywania?

Nie musi mieć fontanny z wodotryskiem, ma jedynie ładować NIMH, tak żeby dało się na nich postrzelać :P (i działać przez jakieś 2 lata :) ).