feder91 Posted January 18, 2012 Report Posted January 18, 2012 Witajcie! Jak w temacie (i opisie zarazem), czy ma ktoś może na terenie warszawy wymienioną w tytule tematu prasę do zdejmowania/zakładania zębatek silnika? Mam silnik któremu gearbox zjadł zęby. Silnik może i nie najmocniejszy (srebrny SRC długi ale M120 ciągnie) a szkoda go wyrzucać. Generalnie patenty z imadłami i młotkami zachowajcie dla siebie - próbowałem, niestety nie skutkuje a mocniejsze napierdzielanie mogło by uszkodzić silnik. /Mam rozwalony silnik (krótki) z calusieńką zębatką którą chciałbym przełożyć do długiego. Niestety ani w jednym ani w drugim zębatka nie jest na śrubkę... Quote
Tomek_GGRS Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Jest taki przyrząd do ściągnięcia zębatek - kosztuje ponad 120zł. Jest na specshopie i chyba na capri. Pozdro :icon_biggrin: Quote
ruffin-89 Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 @Tomek_GGRS Czytaj może uważniej posty. Quote
feder91 Posted January 19, 2012 Author Report Posted January 19, 2012 Tak, mam kupić tą prasę za 120+koszt wysyłki żeby zdjąć zębatkę z silnika wartego pewnie nie całe 50pln... Gdzie tu logika? Za 120 to już nowy silnik mógł bym kupić. Skoro się pytam czy ktoś ma to pewnie nie chcę w/w prasy kupować... Wolę użyć browarowej waluty... W caprim nie pytałem, ale jeśli mają to chyba czas i pora się w końcu do nich przejechać... Ale dziwne w sumie bo swojego czasu jak Defcon miał ileś tam sztuk na sprzedaż to zeszły wszystkie w gigantycznym tempie... Teraz się przyznać nie chcą o.0 Quote
white_pl Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Witam. Jak nie znajdziesz na terenie Wawy, to pisz na priv ;) Pozdrawiam. Quote
feder91 Posted January 19, 2012 Author Report Posted January 19, 2012 Dobra, dziękuję panowie za pomoc, udało się! Zadzwoniłem do znajomego serwisanta z BBmax'u i okazało się że on ma takie cudo :D Zdjął mi to przełożył zębatki i jestem zajefanie zadowolony. /Temat do wywalenia albo niech sobie wisi dla potomstwa ;P Quote
Recommended Posts