Wlodzio Posted January 16, 2012 Report Posted January 16, 2012 (edited) Siemka mam M4A1 AGM 031 Potrzebuje stuningować moją replikę do 550 fps ma teraz 430 fps Co mam wymienić i ile to będzie kosztowało? Z góry dziękuje =] Edited January 16, 2012 by Wlodzio Quote
Attero Posted January 16, 2012 Report Posted January 16, 2012 Popraw ten błąd w ostatnim słowie zanim mod cię dopadnie. Przepraszam za offtop :F Quote
Perski102 Posted January 16, 2012 Report Posted January 16, 2012 Siemka mam M4A1 AGM 031 Potrzebuje stuningować moją replikę do 550 fps ma teraz 430 fps Co mam wymienić i ile to będzie kosztowało? Z góry dziękuje =] Wymienic (sprzedac ) toto . Następnie kupic eMke KWA . Quote
FlyingCat Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 1. Po co ci 550 FPS przy lufie długości 363 mm? Zasięgu takiego jak w przypadku np. M16 o lufie 509mm i tak nie osiągniesz. Dodatkowo skazujesz się na strzelanie tylko ogniem pojedynczym, chyba że masz zamiar wymieniać co jakiś (bardzo krótki) czas szkielety GB :hahaha: 2. Uzyskanie wartości powyżej 500 FPS na GB V.2 to jest sztuka, na tym forum temat wałkowany był już po wielokroć. Na stokowym GB od AGM zapomnij o osiągnięciu jakiś super wyników. Inwestowanie natomiast w GB powiedzmy KWA, Prowina czy Ultimate oraz wymiana wszystkioego co jest w środku (żebatki, tłok, cylinder, głowice, prowadnica, dysza) da ci efekt w postaci rachunku na kilka tysięcy pln bez gwarancji na wymarzone 550 FPS. Reasumując: 1. Posłuchaj Perskiego i sprzedaj te replikę a następnie kup KWA! Wraz z tuningiem sklepowym na M150 (koszt około 1800 zł w sumie) - pod warunkiem że jesteś na 100% pewien iż taki perforator o małym zasięgu i dużym rozrzucie jest do czegokolwiek potrzebny. 2. Jeśli jednak chcesz mieć coś o w miarę przyzwoitym zasięgu i celności (powiedzmy karabin para-snajperski, wyborowy) to kup M16A4 (M16 SR12) i zamów do niego tuning! Na przykład taki, jaki ja ma w swoim SR12 (sprawdź Arsenał na moim profilu). Przy M140 mam stabilne 520 FPS i przewagę w zasięgu rzędu 30%-50% nad "typowymi" AEG-ami. Pomimo, że teoretycznie mogę (GB to wytrzymuje bez protestów) nie strzelam jednak na auto, tylko z dystansu wyłuskuję co ciekawsze cele lub zagrożenia dla grupy w ugrupowaniu i na rzecz której działam. Na bliższym dystansie i do obrony własnej używam Colta 1911 albo MP7. Quote
KicpA Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 O lol. Szkielet V2 ultimate to przeciętniak jest. Pękł po bardzo małym przebiegu na SP130. Quote
FlyingCat Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 :bialaflaga: KicpA, z autorytetami ani myślę polemizować, czy też (co nie daj Boże) dyskutować, ale.... :zastanawia: Mój egzemplarz (stosowany w drugiej replice - szturmaku) znosi świetnie od pół roku m130, a nawet na krótko (1000 BB) do testów wytrzymał m140. Nie mam ciężkiego palca, więc i nie katuję go za bardzo, ale jednak... Quote
KicpA Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 To może tobie trafił się bardzo dobry egzemplarz albo ja miałem styczność z dwoma kiszkowatymi ;) Życie, na dzień dzisiejszy mało jest opinii na temat tych szkieletów a moja jest negatywna. Quote
Recommended Posts