Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam mam problem. należę do związku strzeleckiego i mamy na stanie na magazynie dużo polskich pasów parcianych z klamrą WP. ale w regulaminie mamy że nie wolno nam takich nosić więc zalegają w magazynie ;(

czy znacie jakiś sposób na przerobienie klamry WP na gładką ?

pas%20WP%20a.jpg.thumb_300x208.jpg

Posted

Co za problem? Szlifierka i jazda... Po prostu zeszlifować litery wp pomalować na czarno i powinno wystarczyć.

Nie da rady. Litery na klamrze są tłoczone. Jak je zeszlifuje, to będzie miał zamiast liter "WP"... dziury w kształcie liter "WP" :icon_biggrin:

Opcja ze szpachlą brzmi najrozsądniej, ewentualnie wywalić klamrę w trzy dupy i założyć fastexa.

Posted (edited)

Mister założyciel. Jakbyś się przyjrzał na jakimś większym szkoleniu jak wygląda przestrzeganie regulaminu mundurowego to noszenie pasa z klamrą WP to byłby Twój najmniejszy problem. Wiele jednostek nosi te pasy i nikt nikomu jakoś łba nie uciął.

Edit: Literówki.

Edited by HellMaker666
Posted
Nie da rady. Litery na klamrze są tłoczone. Jak je zeszlifuje, to będzie miał zamiast liter "WP"... dziury w kształcie liter "WP" :icon_biggrin:

Rzeczywiście dopiero tera zauważyłem :happy:

Posted (edited)

Ja bym w ogóle nie ruszał tych pasów. I tak nikt nie zwróci na to uwagi a postronny człowiek pomyli was z WP. Zawsze.

Pozdrawiam grzech... Ups, Delikatnie się zagalopowałem.

Edited by HellMaker666
Posted

Jak chcesz idologię to proszę bardzo. Sporo misjonarzy wymieniało się z hamburgerami na pasy i nie wiedzieli czemu są takie popularne. Dopiero jak wyszło, że większość brała bo litery WP kojarzą im się z White Power albo właśnie odwrócone dM to Depeche Mode. Oczywiście polską ideologią dla klamer marynarki wojennej MW jest określenie Mam Wyjebane, a dla WP Wyjebane Podwójnie ;) Tyle wspominek mundurowych ;)