LogaN Posted January 12, 2012 Report Posted January 12, 2012 Na forum znajduje się kilka tematów, w których wymieniona jest ta replika, jednakże nie są to tematy jej poświęcone i występuje ona tam gościnnie ;). Będę pisał krótko. Replika w bardzo dużym stopniu przypomina odpowiednik Cymy - CM.028 (połączenie A i S - wersja Tactical ze składaną kolbą). Prawdę powiedziawszy niewiele się od niej różni, przynajmniej z zewnątrz. Elementy wykonane są w porządku, replika ma podobne problemy co produkty Cymy, czyli w niewielkim stopniu 'skrzeczy' i niektóre części (kolba, muszka) mają luzy. Poza tym - jest OK, replika z pewnością nie rozpadnie się od trzymania w ręce. Kolba, podobnie jak w CM.028S, może po pewnym czasie się wyłamać. W komplecie dostajemy wykonany z tworzywa magazynek hi-cap na około 600 kulek (w Cymach jest metalowy hi-cap na około 500 kulek), a także, co miłe, składany chwyt taktyczny na szynę RIS. Oprócz tego - paski, kulki, ładowarki, wyciory, instrukcje - standardowe wyposażenie chińskiego AEGa. Akumulator typu stick, powinien posłużyć trochę czasu, jeśli jest to taki sam akumulator co Shuang Bao, dołączany dawniej do replik JG (chyba jedne z najlepszych akumulatorów jakie były dodawane w komplecie do chińskich replik). Hmm, jeśli chodzi o wykonanie - jeszcze jedna ciekawostka. Tak jak Lesio opisywał CM.028 - w tej replice (JG) rzeczywiście kolor niektórych elementów metalowych, przy odpowiednim oświetleniu przybiera niebieskawą barwę. Co ciekawe, w wielu replikach CM.028, z którymi miałem do czynienia - nie odnotowałem wcześniej takich rzeczy (czyżby więc problem pojawił się niedawno?). Jeśli tak samo wygląda to w dzisiejszych CM.028 - zaczynam podejrzewać, że JG i Cyma korzystają z podobnych, jeśli nawet nie tych samych części w swoich tanich AK. Podczas przestrzeliwania repliki, doznałem pewnego deja vu. Osiągi, kultura pracy, odgłos repliki - wszystko to bardzo przypomina poziom reprezentowany przez CM.028. Jeśli chodzi o zasięg i celność (testowane na kulkach P&J Premium 0,25g): - 40 metrów - niemal pewny strzał w sylwetkę człowieka; - 45 metrów - wciąż duże prawdopodobieństwo trafienia, jeśli nie pojedynczą kulką, to krótką serią; - 50-55 metrów - po przeleceniu takiej odległości większość kulek spada na ziemię. Wybaczcie, że tak często odwołuję się do CM.028, ale te repliki są bardzo podobne i nie zdziwiłbym się, jeśli mają ze sobą coś wspólnego :). Czy polecam? Replika jest w porządku, bez problemu umożliwia konkurowanie na dzisiejszym polu Airsoftowej walki. Zobaczymy jak będzie z jej żywotnością. Przy dzisiejszej cenie (widziałem ją za ponad 430 złotych) - warto pomyśleć już o czymś lepiej wykonanym (o RK-01 myślę). Pozdrawiam. Quote
Gregoriian21 Posted January 12, 2012 Report Posted January 12, 2012 Kopia kopii w dodatku droższa, nie ma co furorę zrobi :) Quote
SterylizatorPL Posted January 12, 2012 Report Posted January 12, 2012 Co do dziwnego koloru części metalowych, to mam już dość starą Bete-Specnaz JG (ze 4 lata już ma) i ma metalowy dekiel, który normalnie jest ciemnoszary, a w świetle pod pewnym kątem robi się taki fioletowy. Widać takiej farby używają - tania, możliwe, że zlewka różnych resztek. Quote
Recommended Posts