Prezes-7-40 Posted January 8, 2012 Report Posted January 8, 2012 Heyka Mam problem, otoz ulamala mi sie "dzwignia" od zwalniania magazynka w fal od KA. czesc wewnatrz oczywiscie jest, ulamalem tylko ten zewnetrzny kawalek. Mam pytanie czy ktos spotkal sie juz z takim problemem i ewentualnie wie jak mozna taka czesc zdobyc bo niestety niemoge tej czesci nigdzie znalezc :/ Quote
Anyon Posted January 10, 2012 Report Posted January 10, 2012 Ja bym raczej na twoim miejscu szukał osób które sprzedaję FN Fal'a na części. Ja do swojego cm.028c w ten sposób ostatnio znalazłem szczerbinke :D Quote
harasim Posted January 10, 2012 Report Posted January 10, 2012 Uwzględnij to że FN Fal od KA nie jest tak powszechną repliką jak cm 0.28 i trudno znaleźć kogoś kto ją na części sprzedaje. Quote
Tuksiak Posted January 10, 2012 Report Posted January 10, 2012 Dokładnie. Mój jest częściowo w proszku i tak będzie dopóki mnie wiara nie natchnie i go nie poskładam do kupy ;-). Taka rada, wywal z repliki to co zostało, daj do jakiegoś warsztatu gdzie gość ma pojęcie o obróbce skrawaniem i ma choćby dobre pilniki i Ci to dorobi. Ewentualnie, wywal z repliki, zwymiaruj sobie, nabądź na drodze wyżebrania kostkę dobrego aluminium/średniej jakości stali, zakasaj rękawy, przeproś się z imadełkiem i pilnikami, tudzież szlifiereczkę i dasz radę stworzyć takie cuś ;-). Quote
Recommended Posts