sidor95 Posted January 7, 2012 Report Posted January 7, 2012 Witam !!! Chcialbym zakupić do mojego kalaszka zestaw oryginalncyh drewien od Ak74 . Czy dalo by sie przerobic te drewna , aby pasowały do mojej repliki : http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/20/34/32/92/2034329227 ? Prosze o szybka odp :) Quote
Perski102 Posted January 7, 2012 Report Posted January 7, 2012 Wszystkie drewna będą pasowac . Z tym że z kolbą jest trochę zabawy - trzeba uciąc wystający "klocek" z kolby . Następnie wydrążyc dziurę w kolbie na wystający "klocek" z body . Możesz też wydrążyc miejsce na akumulator - ale nie radzę ( możesz uszkodzic kolbę ) - najlepiej dac kable i akumulator pod dekiel . Quote
sidor95 Posted January 7, 2012 Author Report Posted January 7, 2012 (edited) Wlasnie o to chodzi by byl tam aku :P Narzedzia jakies tam mam , powinienem sobie poradzic . Hmm a ta kolba bardzo delikatna , no chyba nie bardziej jak stock od cymy ? :D Reszta ( chwyt przedni ) bedzie bez modyfikacji pasowac ? Edited January 7, 2012 by sidor95 Quote
Bart_Forrester Posted January 7, 2012 Report Posted January 7, 2012 Chwyt pistoletowy nie będzie pasował, bo w replice jest grubszy. Rurę gazową trzeba pilnikiem w miejscu montażu odchudzić. Chwyt przedni tak samo. Polecam ten komplet - sprzedaje go uczciwy Sprzedawca, z naszego forum zresztą (nie, nie ja :P). Quote
Perski102 Posted January 7, 2012 Report Posted January 7, 2012 Wlasnie o to chodzi by byl tam aku :P Narzedzia jakies tam mam , powinienem sobie poradzic . Hmm a ta kolba bardzo delikatna , no chyba nie bardziej jak stock od cymy ? :D Reszta ( chwyt przedni ) bedzie bez modyfikacji pasowac ? Chwyt ... wątpie ( ale wszystko jest możliwe ) . Robiąc miejsce na aku , osłabisz kolbę . Quote
sidor95 Posted January 7, 2012 Author Report Posted January 7, 2012 Rozumiem . Z pilnikiem dopasuje łoże, nakładke zeby luzów nie było ? Wiadomo , che zeby wszystko było ladnie spasowane . Jest to wykonalne ? Co do kolby , to z replika póki co to nie padam , hehe ^^ Wiec normalne uzytkowanie by wytrzymala wydrążona na li-po 2200 11,1V i kabelki tak mysle . Quote
Perski102 Posted January 7, 2012 Report Posted January 7, 2012 (edited) Rozumiem . Z pilnikiem dopasuje łoże, nakładke zeby luzów nie było ? Wiadomo , che zeby wszystko było ladnie spasowane . Jest to wykonalne ? Co do kolby , to z replika póki co to nie padam , hehe ^^ Wiec normalne uzytkowanie by wytrzymala wydrążona na li-po 2200 11,1V i kabelki tak mysle . Na małego lipolka - spoko , możesz drążyc :wink: Edited January 7, 2012 by Perski102 Quote
sidor95 Posted January 7, 2012 Author Report Posted January 7, 2012 (edited) Wracajac do łoża i nakladki da sie spasowac zeby luzow nie bylo ? Tak w ogóle dzieki wszystkim za zainteresowania i odpowiedzi w temacie :). A czy on taki maly to ja nie wiem :P 103mm x 33mm x 24mm Edited January 7, 2012 by sidor95 Quote
Kacperasg Posted January 7, 2012 Report Posted January 7, 2012 Tak da się aby luzów nie było przypiłujesz delikatnie sprawdzasz i tak dalej .Bo napewno prosto z ostrego do repliki pasowac nie będą. Quote
zbojcerz_hegemon Posted January 7, 2012 Report Posted January 7, 2012 (edited) Witam! U mnie na przykład, dolna część pasowała bez przeróbek, natomiast z górną były problemy. Z kolei kiedy montowałem zestaw drewien u znajomego było dokładnie na odwrót. Jak napisał przedmówca, powoli i ostrożnie. Edited January 7, 2012 by zbojcerz_hegemon Quote
Recommended Posts