majonez55 Posted January 6, 2012 Report Posted January 6, 2012 Siemasz. Mam pewien problem... Dawno nie jeździłem na ASG i po prostu wyleciało mi to z głowy... Chodzi mi mianowicie o ładowarkę firmy Batimex, a dokładniej jej ładowanie... Mam jutro ASG, chcę sobie naładować baterię, no i niby wg. instrukcji pisze: Czerwona dioda-ładowanie żółta-rozładowywanie zielona-utrzymywanie Pamiętam że pan w sklepie powiedział, żeby przed naładowaniem baterii, rozładować ją. No dobra... podłączam baterię 9.6v przełączam na 8 ogniw... Pierwszy problem, z tego co pamiętam zawsze automatycznie mi rozładowywało baterię (chyba) nie musiałem nic klikać. No to dobra, klikam na przycisk. Kolor zmienia się na żółty... No i zostawiłem, po kilku godzinach (Jakiś 3-4) dioda zmieniła kolor na czerwony, zostawiłem, nic nie ruszałem. Kilka godzin później... Teraz patrzę, znów dioda ma kolor żółty. WTF? Naładowała się -> Rozładowała i na nowo się ładuje? No to już sam nie wiem... Proszę was o pomoc w miarę szybko i pozdrawiam. Quote
Pyzdra Posted January 6, 2012 Report Posted January 6, 2012 Problem może tkwić w kącie patrzenia na diodę. Też tak miałem. Jeśli patrzysz pod kątem to kolor zielony wydaje się być żółtym. Spróbuj patrzyć idealnie z góry. Może to i śmieszne ale...Pozdrawiam Quote
Aztek Posted January 6, 2012 Report Posted January 6, 2012 Problem może tkwić w kącie patrzenia na diodę. Też tak miałem. Jeśli patrzysz pod kątem to kolor zielony wydaje się być żółtym. Spróbuj patrzyć idealnie z góry. Może to i śmieszne ale...Pozdrawiam Zgadza się. Trzeba patrzeć centralnie z góry na diodę. Quote
LogaN Posted January 6, 2012 Report Posted January 6, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Ogólne techniczne" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Amunicja i zasilanie". Quote
Recommended Posts