Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

EDIT: Dyskusja wydzielona z innego tematu, rozpoczęta gdy JuzekK napisał "SVD" zamiast "SWD" co jest błędem.

JuzekK - nie SVD tylko SWD - w rosyjskim jest wintowka, nie Vintowka ;) ( eh ten holywood )

Posted

SVD to to samo co SWD (przynajmniej w większości) tylko ci anglojęzyczni musieli sobie ten skrót kurna po swojemu przerobić :evil: .

Posted
Ciekawe... AC byc nie moze bo to AK... ale SVD juz moze nie wazne, ze to SWD... niezle podejscie.

tego nie powiedzialem ... :P moze i to jest tak naprawde wazne ale dla mnie zupelnie nie :]

Posted
no wiesz... ale ciagnac to chces zsprzedac ZG 552 (bo "zig")... juz nie bawmy sie w wybiorczosc nazw, bo jednak em16 wyglada rownie dziwnie co svd.

Zeby nie szukac dalej - po prostu po angielsku zapisuje sie V bo jest blizsze fonetycznie rosyjskiego B niz angielskie W (tak samo jest Wintorez, a po angielsku bedzie Vintorez... juz bylo to kiedys poruszane i jesli juz piszesz przez v to zastanow sie... czy mowisz o eswude... czy o esfalde. Moze na tym przykladzie zrozumiesz o co nam chodzi... ja tam wole swd, fiata, audi, i inne normalne nazwy a nie svd, wiata, i ałdi, niby to samo a prawda, ze co innego?)

gunner nie odpuscisz :) (kto wie moze i slusznie) widocznie nie do konca dalem temu wyraz ale chodzilo mi o to ze wszystko mi jedno jak kto sobie pisze/czyta/nazywa rozne nazwy , a co do estetyki nie ma sie co klucic bo to kwestia gustu (o ile ma sie umiar ;-) ).

Posted

Nie chodzi o estetyke, ale o nazwy wlasne. Jesli wszyscy zaczniemy sie do Ciebie zwracac per "Iozeg" to bedzie ok? Bron nazywa sie SWD a nie SVD i bynajmniej nie jest to bez roznicy, jak to piszesz.

Posted

zwracam uwage na "wszystko MI jedno" w mojej wypowiedzi , w tym wypadku mnie nie przekonasz bo nie mam w zwyczaju sie przejmowac rzeczami ktore specjalnie mnie nie dotycza/zajmują :] , ale zgadzam sie ze zasada nazywania rzeczy po imieniu wogole jako taka powinna byc przestrzegana.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...