Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Moje pytanko może naiwne ale po długich i bez owocnych poszukiwaniach na googlach zwracam się do was...Moze ktoś ma albo wie gdzie szukać fotek chestrigow z ładownicami dla MP5?

Wydawało by się ze banalny problem a jednak nie dokońca... :cry:

Prosił bym o jakieś adresiki albo cós... :twisted: 8)

Posted

ciezko znalezc, bo koncepcja chestrigow i uzywania mp5 jest jakby malo spojna :)

mp5 - pistolet maszynowy - bron szturmowa - na malych dystansach, w szybkich akcjach. W takiej sytuacji nie trzeba nosic chesta, ktorego niezaprzeczalna funkcja jest mozliwosc przenoszenia wiekszej ilosci - magazynkow/amunicji/wyposazenia - niz w kamizelkach szturmowych

jednak, jeslibys sie uparl to mozna zestawic STRIKE z ladownicami do magazynkow MP5

37CL29ALL_1.jpg

Posted

to najwyrazniej miales pecha z miwo, ja z nimi juz teraz regularnie korespodnuje i za kazdym razem odpowiadaja bardzo szybko, a przede wszystkim milo... a co do chesta to niby rzeczywiscie mp5 nie jest stworzone do walk dlugodystansowych (dziwnie to brzmi) to jedna chest jest dosyc przydatny np. w CQB (wszystko z przodu)...

Posted
) to jedna chest jest dosyc przydatny np. w CQB (wszystko z przodu)...

a w czym to pomaga?

nie chce sie rozwodzic, ale wydaje mi sie, ze w CQB najbardziej liczy sie, aby moc skorzystac z oporzadzenia - najszybciej, po najmniejszej linni oporu - np. wyjac magazynek, latarke itd :) zreszta o umieszczeniu ladownic bylo juz obszernie - wiec nie ma co schodzic z tematu ;)

Posted

Włąsnie również myślałem o CQB mam co prawda kamizelkę ale ona tak jakby nie do końca spełnia moje wymagania co do łądowności... :twisted: zobaczymy napisze jeszcze raz do miwo może teraz odpowiedzą... :?: :roll: 8)

Posted

Moja wina nie wyraziłem się jasno,mój był szyty właśnie pod magi do MP5

dwie sztuki do jednej ładownicy.Niestety w przypadku magazynków od M16 nie jest tak fajnie owszem wejdą dwa ale bardzo ciasno

pozdrawiam.

Posted
Niestety w przypadku magazynków od M16  nie jest tak fajnie owszem wejdą dwa ale bardzo ciasno

Do standardowej ladownicy ALICE na dwa dlugie magi do M16 wchodza 4 do MP5 8)

A do podwojnej ladownicy na ITLBV wchodza 3 :)

Posted

Witam

Foka myslałeś o ładownicy na 3x30 nabojowe magazynki do M16? Do niej wchodzą 4 magazynki od mp5. O ładownicy na 2 magazynki do M16 nic nie wiem :wink:

Pozdrawiam :)