Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

SZUKAM

W posiadaniu mam BAR-10 [JG367]

Problem: przyrządy celownicze. 

Mam na moim modelu tylko szynę ris. A że jakakolwiek luneta to zaraz usłyszę że snajper i że ten czterotakt nie może grać.

To czy jest jakiś "Przyrząd Celowniczy Na Szynę RIS" ? 

Nie wiem, nie znam się. Pytam.

Z ukłonami 

Klauss

Posted
Godzinę temu, Dr Klauss napisał:

To czy jest jakiś "Przyrząd Celowniczy Na Szynę RIS" ? 

Tak i nie. :D Przyrządów mechanicznych z montażem na RIS jest na rynku cała masa, ale w praktyce nic z tego raczej się nie nadaje na czterotakta. Mówię o czymś tego typu: https://www.taiwangun.com/celowniki-mechaniczne-2/zestaw-skladanych-przyrzadow-celowniczych-generacja-1-black-cs?from=listing&campaign-id=19

Nie nadaje się to na czterotakta, bo primo, szyna RIS na tego typu replikach jest krótka, więc odległość między muszką a przeziernikiem będzie niewielka - w efekcie celowanie będzie... ekhm... do dupy. Drugie primo jest takie, że owe przyrządy kiepsko wyglądają na replice historycznej.

Czysto teoretycznie, kiedyś BAR-10 był produkowany tylko w wersji z muszą i szczerbinką (żeby zamontować lunetę trzeba było kupować dodatkowo szynę i montować ją w miejscu szczerbinki), ale obecnie w sklepach są jedynie wersje, które mają szynę RIS już zamontowaną. Od biedy można znaleźć wersję z samą szczerbinką, ale bez muszki (aktualnie na TG widzę, że mają właśnie taką).

Posted

Witam, mam na zbyciu kompletne umundurowanie spadka niemieckiego FJ 
Pasuje na osobę 180-185cm 
Stan szpeju w stanie BDB 
Cena 2000 złociszy czy jak kto wioli cebulianów :P
Zestaw zawiera:
Helm m38
Pokrowiec
Obszyta bluza Fjr.1
Dwie pary spodni w tym tropikalne.
Trzy worki na kości 
Dwa.pasy z klamrami
Szelki kawaleryjskie brązowe
chlebak

Manierka z kubkiem
Apaszka
Rękawice skórzane
Ładownica
spadochronowe
Buty drugiego typu rozmiar 43
Rękawice wełniane.
Itd itp...

Posted

Jeżeli ktoś potrzebuje kompletny naleśnik MKII w bdb stanie to mam na zbyciu jedną sztukę, fakt faktem BELG ale za to org a nie jakąś żywiczną popierdółkę z ceratą w środku 1f61b.png:P
Oddam za 250złociszy czy jak kto woli cebulianów 1f642.png

Posted
W dniu 1.07.2020 o 05:52, Ahmed napisał:

Jeżeli ktoś potrzebuje kompletny naleśnik MKII w bdb stanie to mam na zbyciu jedną sztukę, fakt faktem BELG ale za to org a nie jakąś żywiczną popierdółkę z ceratą w środku 1f61b.png:P
Oddam za 250złociszy czy jak kto woli cebulianów 1f642.png

A jaki rozmiar wewnątrz wyściółki?

I drugie

Niestety muszę pozbyć się z powodów "dostojeństwa"  kompletu Erbenstarn  Sturma.  Portki chyba za skąpo skrojone ;).  Rozmiarówka na 170  a ok 94 w pasie, szelki, Bluza 170. niemiecki garnek stalowy (M 35  poonoć ) czarny z elektrycznymi oznaczeniami  pokrowcem Eichenlaub. Fasunek coś koło 56- 57 ???     

Posted

Witam, do zbycia leci coś, co może Was nie zainteresować, ale zapytać nie zaszkodzi. 

Do sprzedania leci Garand M1 Denixa. Raz użyty w reko, leży i sie kurzy. 500 halerzy się należy. 

Zdjęcia dodam jeśli będą zainteresowani :)

• 2 weeks later...