bartez8 Posted March 21, 2005 Report Posted March 21, 2005 Witam: Orientuje się ktoś czy da sie załozyć do Mp5K składaną kolbe taką jak jest w Mp5A5 TM ???? Jezeli powstał juz taki temat prosze o link ... bo szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem. :evil: Quote
Hargin Posted March 21, 2005 Report Posted March 21, 2005 wszystko sie da zrobic ale nie przelozysz bez przerobek kolby z wersji A5 do K Quote
Sharpek Posted March 21, 2005 Report Posted March 21, 2005 Witaj, Pewnie że się da, znam pewną osobe która do swojego MP5k zamontowała teleskopową kolbę z M4A1. Efekt imponujący. Pozdrawiam Quote
bartez8 Posted March 21, 2005 Author Report Posted March 21, 2005 a jak ma wyglądać taka przeróbka ? wymiana jakiejeś części jak tak to jakiej ? czy młotek i brzeszczot :) Quote
__Havoc__ Posted March 21, 2005 Report Posted March 21, 2005 Bartez'owi chodziło o kolbę "wsuwaną" taką jak w MP5. Niestety, ale taka kolba nie pasuje do MP5K (no chyba że po jakichś wymyslnych drastycznych przeróbkach o których nie słyszałem nigdy). Quote
Zenek Posted March 21, 2005 Report Posted March 21, 2005 tak wygląda moje dzieło jeśli jesteś zainteresowany to później dam opis jak montować a tu zdjęcie Quote
bartez8 Posted March 22, 2005 Author Report Posted March 22, 2005 hm zalezało mi na montazu kolby składanej z Mp5 :) bo takowa mi została :) a zaniedługo będe brał Mp5K i chciałem to jakoś połączyć hehe, Zenek jak ty to tam wsadziłeś ?????:) fajnie :) Quote
Zenek Posted March 22, 2005 Report Posted March 22, 2005 miałem samą kolbe, więc musiałem sobie poradzić bardzo długą śrubą zeszlifowaną z jednej strony. paroma nakrętkami aby sie kolba nie ruszała na boki i mocno przykręcić :P nic trudnego. Profanacja, nie profanacja. Jakby nie bylo stac Cie na nic lepszego Cybul to też bys kombinował żeby jakoś wizualnie powiększyć KURZa. Grunt że mi sie podoba:) Quote
bartez8 Posted March 22, 2005 Author Report Posted March 22, 2005 jak zamontować składaną kolbe od Mp5 A5 ma ktoś pomysł ? bo taką posiadam luzem i mysle sobie ją jakoś załozyc tylko jak :(??? Quote
CyberKozA Posted March 23, 2005 Report Posted March 23, 2005 Z tyłu body, K i PDW maja takie "blaszki" zakrywające szyny po których przesuwają się ramiona kolby. Bez ich usunięcia się nie obejdzie. Wiem że coś tam jeszcze trzeba przerabiać, ale nie pamiętam co (czytałem o tym na jakiejś zagranicznej stronie z rok temu). Poszukaj na ArniesAirsof, GremlinGunWorx i podobnych. Może znajdziesz jakiś hint :wink:. Jak przyjdą mi do głowy jeszcze jakieś servisy to zamieszcze adresy. Quote
bartez8 Posted March 23, 2005 Author Report Posted March 23, 2005 oki czyli jest to do zrobienia :) warto zaznaczyć jeszcze że posiadam całą kolbe wraz z wykończeniem i montażem do broni i mysle przenieść całą rzecz na Mp5k Quote
CyberKozA Posted March 23, 2005 Report Posted March 23, 2005 Tylko pamiętaj, zanim weźmiesz się za przeróbki, zbierz jak największą ilość dokumentacji. I nie miej do nikogo pretensji jak spieprzysz sobie gnata. Aha. Zwykłe mp5 ma GB v2. K i PDW mają v3. Może to oznaczać drobne różnice w budowie szkieletu. Sprawdź to. Quote
bartez8 Posted March 23, 2005 Author Report Posted March 23, 2005 no tylko skąd wziąść tą dokumentacje :( odnośnie przełozenia kolby z MP5 A5 do MP5 K nic nie moge znaleźć, nawet google zawodzi. :( Quote
CyberKozA Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 http://www.gunworx.co.uk/news.htm Skontatkuj się z tymi kolesiami. Może oni ci coś pomogą. Robią takie dziwolągi, że drobna modyfikacja K pod klobe od A5, nie powinna im sprawić kłopotu. A nawiasem mówiac, jak ktoś nie widział tej stronki, to polecam. Można się uśmiać. Quote
bartez8 Posted March 25, 2005 Author Report Posted March 25, 2005 oki. Chłopaki z gunworx stwierdzili iż to jest nie warte zachodu zbyt trudna modyfikacja zbyt dużo różnic w budowie mp5 K a A5/A4. Quote
Recommended Posts