Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć. Mam 16 lat i chciałbym zakupić sobie pistolet sprężynowy, taki za 40-50 zł. Pytając się doradców w jednym ze sklepów, jeden powiedział że mogę sam iść, drugi że z opiekunem, więc nie wiem już co myśleć. Problem w tym, że teraz nie mam jak przyjść z rodzicem, więc zależy mi na tym, aby można było samemu sobie taką pierdółkę kupić. I bardzo proszę nie pisać że jestem za młody czy coś, albo po co mi takie małe itp. Tata ma wiatrówkę z której strzelamy czasem, ale wolałbym mieć coś swojego, małego, nieszkodliwego. Nawet taki mały pistolecik na kulki :)

Pozdrawiam.

Posted

Eh... Zawsze znajdzie się sposób na obejście systemu, załóż konto na jakimś sklepie internetowym typu gunfire czy taiwangn, zamawiasz paczka przychodzi do domu odbierasz, a jak dobrze ugadasz się z kurierem to i rodzice nie będą wiedzieć o jego istnieniu.

Czy w dzisiejszych czasach ludzie nie potrafią już kombinować?

Posted

U mnie w domu niestety prawie zawsze ktoś jest, więc to raczej bo odpadało, a z tym sklepem to jest dobrze że mogę juz jutro jechać i kupić, tyle, pytanie, czy mi sprzedadzą.

Posted

No to jedź i kup. Sprzedadzą Ci - to się ciesz.

Nie sprzedadzą - to nie, trudno.

Tak ciężko. Będziesz się też na każdym forum pytać, czy Ci browara w monopolowym sprzedadzą, bo nie wiesz....?

Posted

Wiesz co coś ci poradzę zrób test, idź do najbliższego monopolowego i powiedz że chcesz dwa piwa, jeśli kupisz to w militariach tez powinni ci sprzedać.

Ps. Taka moja porada zgól wąsa przed pójściem do sklepów.

Posted

Jest 1 problem, są różni sprzedawcy, nie wiemy kto pracuje w sklepie obok Ciebie.

Jeden sprzeda karabin snajperski g&p po tuningu gnojkowi, inny poprosi o dowód przy zakupie zabawki za 6 dyszek. Skoro sie napaliłeś i wszędzie o to pytasz to jedź i sam sprawdź. Podpowiem że jest bardzo duża szansa e sprzedawca Ci to sprzeda.

Posted (edited)

Jakoś za "pompami" nie przepadam, najbardziej podobaja mi sie zwykłe pistolety. Ale kupno przez internet odpada, z przyczyn że w domu zawsze ktoś jest. Pójdę do sklepu ale jak będe wiedział że dostanę to małe cudeńko.

Edit: No niestety budżet przekracza, a więcej niż 60 zł. nie mogę wydać. Sprzedadzą mi taki mały pistolecik w sklepie? http://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_asg_sti_m1911_classic_%2816845%29_p5844.xml

Edited by Patryk_D
Posted

Tu masz pompę http://allegro.pl/strzelba-agm-i2025966660.html która jest świetna :P

A tu super pistolet ful metal :D http://allegro.pl/pistolet-asg-sti-off-duty-full-metal-spring-i2009682642.html ostatnio sobie go kupiłem i powiem że osiągi są po prostu niesamowite :D

Wyraźnie napisał,że chce kupić osobiście.. :bialaflaga:

W Krakowie jest też taiwangun.com ,może tam znajdziesz coś dla siebie. Nie powinni raczej robić problemu ze sprzedażą.

Posted (edited)

Jak nie pójdziesz to się nie dowiesz... W militariach raczej Ci nie sprzedadzą. IMHO nie warto kupować tego pistoletu. Jesteś z Krakowa, a tu mamy duży wybór w sklepach. Pojeździj, pooglądaj, popytaj.

Edited by patch
Posted (edited)

Patch, zapytałem się dwóch konsultantów Militaria.pl, z czego jeden powiedział że jak najbardziej moge sam przyjść i kupić, a drugi że musze przyjść z opiekunem. Ale po dopytaniu tego pierwszego upewnił mnie, tzn. starał się upewnić, że rozmawial kiedyś z pracownikiem, i "problemu nie powinni robić".

edit: w Taiwangun nie idzę czegoś z mojego przedziału cenowego (max. 60 zł.).

Edited by Patryk_D
Posted

Byłem w podobnej sytuacji, mając 17 lat poszedłem do gunfire kupić jakiś wypełniacz kabury, "żeby wyglądało" i kupić nie mogłem. Mało tego, nawet nie mogłem wziąć repliki do ręki przy sprzedawcy Oo. Podobno takie są zasady, ale myślę, że to zależy od obsługi sklepu.

Posted

A nie masz jakiegoś pełnoletniego kolegi, który mógłby Ci ten pistolet kupić? Dasz mu na browara i po sprawie.

Jak nie może sobie sprężynowej zabawki kupić to tym bardziej browara chyba nie kupi nie?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...