Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Otóż mam pytanie w jaki sposób "uszlachetnić" dźwięk repliki G&P m4 rasII, jak pozbyć się odgłosu wiertarki ? Proszę o listę części, skuteczne metody. Dodam iż replika to full stock.

Edited by Filip2142
Posted

Witam,

Otóż mam pytanie w jaki sposób "uszlachetnić" dźwięk repliki G&P m4 rasII, jak pozbyć się odgłosu wiertarki ? Proszę o listę części, skuteczne metody. Dodam iż replika to full stock.

- silnik na magnesach neodymowych

- sprężyna 120

- mocny akumulator np. 11,1v

-dobre wypodkładkowanie i smarowanie

Posted

Filip idź w stronę części które poprawią kulturę pracy np łożyska kulowe,zestaw wyciszonych głowic lub bore-up,podkłądkowanie.Ja zainwestowałbym w jakiś tłumik dźwięku ,niektóre z nich dają fajny efekt.

Perski wstawienie lipola jeszcze bardziej nasili dźwięk wiertarki.

Posted

Ryba - mocny lipol niekoniecznie nasili wiertarkę. Tak było przynajmniej u mnie, zwiększył się rof, wszystko pracowało szybciej i pisk silnika przemienił się w szum.

Posted

Takiego efektu raczej nie osiągniesz, ponieważ gość z filmiku ma EBB, który w dużej mierze daje taki dźwięk. Pomimo tego zastosuj te części, jakie w tym temacie już padały, daj do dobrego serwisanta na poskładanie i dźwięk będzie od razu przyjemniejszy.

Ew. zostaje Ci jeszcze dorobienie BB, aczkolwiek ten znowu obciąża gb.

Posted

Dodatkowo nie tylko EBB a jeszcze Tokyo Marui Next Gen m4 - klasa sama w sobie jeśli chodzi o pracę mechanizmu i kulturę ogólną. Do takiego poziomu nie dojdziesz.

Możesz jeszcze spróbować wciskać maty bitumiczne jak najcieńsze. Idzie je upchnąć między dolną część GB a body.