Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wkrótce zamierzam kupić preckę do mojej M16 KWA. Z tego co wiem stockowa lufa jest niezłej jakości, więc celuję raczej tylko w Promyka i KM - Head.

Z tego co wiem:

1. Prometheus - najwyższa jakość i precyzja, jednak ze względu na wąską średnicę (6.03 mm) ma tendencję do zacinek.

2. KM - Head - niewiele gorszy od poprzednika przez większą średnicę (6.04 mm) - jednocześnie ma mniejsze skłonności do zacinek.

No więc:

1. Czy na Promyku można jechać na kulkach Guarder bądź na G&G? Czy wymagane są jeszcze lepsze?

2. Czy różnica między lufami jest zauważalna? Czy znikoma?

Z jednej strony chciałbym mieć celną replikę, ale jak pomyślę, że na akcji ta mi się parę razy zatnie... to dla tego myślę też nad KM - Head'em.

Pozdrawiam.

Posted (edited)

Wg mnie kulki king arms wygrywają.Takie moje skromne zdanie.Brązowe g&g schodziły mi jak cholera.Wtedy było głośno o jakiejś wadliwej serii kulek,a king armsy lataly jak po sznurku :) mowa o 0.28 na stockowej lufie kwa usa :)

A i jeszcze tak na boku.

Jakbyś kiedyś kupował pmagi(ekonomiczne) to nie używaj kulek guardera.U nas w teamie w każdym z 12 magów się zacinały(mowa również o 0.28)

Edited by nicknitro
Posted

Jedyna zacinka, jaką pamiętam - w swojej długiej myślę karierze airsoftowej - miała miejsce, podczas użytkowania lufy km-head (no ale nie oszukujmy się, jechałem na kiepskich kulkach i ogólnie sporo pyłu wokół było). Później miałem trzy promyki, madbulla i znów km-heada. I powiem, że moim zdaniem - przy szturmówce szczególnie - lufy te są porównywalne osiągami. Przy km-headzie raz fabrycznie miałem skopany wlot lufy - wymagał przeszlifowania, więc w ramach focha wziąłbym promyka. Tobie natomiast radzę, żebyś wziął to, co tańsze. Zostanie na dobrą gumkę HU ;)

Pozdrawiam!

Posted

Z tego co piszecie widzę, że promyk lepszy, w dodatku tańszy.

Rozumiem że przy dobrych kulkach nawet na Prometheusie można strzelać seriami? Może być nawet w karabinie wsparcia, pod warunkiem używania dobrych kulek?

A jak z Guarderami? Dadzą radę w w/w lufie, czy będą się ciąć?

Posted

Mam KM Heada u siebie w śwince i jadę na Guarderach. Nigdy nie miałem zacinki, a skupienie jest bardzo w porządku. Ba, wszak jak głosi napis na pudełku- "High Orecision Grade" ^^

Posted

Ja pisałem o kulkach od GunFire, ponieważ wysypałem już wszystkie g&g które aktualnie posiadałem.

Skupienie na nich jest dziadowskie, kiedy stosowałem kulki zamiennie (g&g i GF)

miałem wrażenie, że używam dwóch innych replik.

Posted

Zaryzykuję stwierdzenie, że najważniejsze są dobre kule a potem dobra lufa. Słabe kule po prostu zawsze będą lecieć słabo, nawet wystrzelone z najlepszej lufy, a przynajmniej wyraźnie słabiej niż dobre kule wystrzelone z dobrej lufy.

• 5 weeks later...
Posted

Sądzę, że wiciok zakończył temat.

Co za sens jest kupować ekstra lufę za 200-250pln, a sypać groch zamiast kulek...

Lepszy efekt będzie podczas strzelania porządnymi kulkami na stockowej lufie.

A jeżeli stać nas na lufę klasy Promka czy KmH to stać również na kulki G&G. Koniec i kropka.