Jaszcząb Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 Wkrótce zamierzam kupić preckę do mojej M16 KWA. Z tego co wiem stockowa lufa jest niezłej jakości, więc celuję raczej tylko w Promyka i KM - Head. Z tego co wiem: 1. Prometheus - najwyższa jakość i precyzja, jednak ze względu na wąską średnicę (6.03 mm) ma tendencję do zacinek. 2. KM - Head - niewiele gorszy od poprzednika przez większą średnicę (6.04 mm) - jednocześnie ma mniejsze skłonności do zacinek. No więc: 1. Czy na Promyku można jechać na kulkach Guarder bądź na G&G? Czy wymagane są jeszcze lepsze? 2. Czy różnica między lufami jest zauważalna? Czy znikoma? Z jednej strony chciałbym mieć celną replikę, ale jak pomyślę, że na akcji ta mi się parę razy zatnie... to dla tego myślę też nad KM - Head'em. Pozdrawiam. Quote
Bart_Forrester Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 Aktualnie nie znam lepszych kulek niż G&G w normalnej cenie i lżejszej wadze. Nigdy nie miałem zacinek na G&G 0.25/0.28/0.30. Quote
Nitro Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 (edited) Wg mnie kulki king arms wygrywają.Takie moje skromne zdanie.Brązowe g&g schodziły mi jak cholera.Wtedy było głośno o jakiejś wadliwej serii kulek,a king armsy lataly jak po sznurku :) mowa o 0.28 na stockowej lufie kwa usa :) A i jeszcze tak na boku. Jakbyś kiedyś kupował pmagi(ekonomiczne) to nie używaj kulek guardera.U nas w teamie w każdym z 12 magów się zacinały(mowa również o 0.28) Edited December 26, 2011 by nicknitro Quote
Bart_Forrester Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 King Armsy to to samo, co mad bulle, jeśli dobrze pamiętam. Nie polecam. A o G&G mówię białych. Kolorowe zawsze były gorsze. Quote
WscieklyWaz Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 Po wadliwej serii 0,28 G&G kupiłem King Armsy, wywaliłem 4 paczki i latały lepiej nawet od "starych dobrych" G&G. Testowane na różnych giwerach, preckach promyka i stockach. Quote
DT_Kuba Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 Jedyna zacinka, jaką pamiętam - w swojej długiej myślę karierze airsoftowej - miała miejsce, podczas użytkowania lufy km-head (no ale nie oszukujmy się, jechałem na kiepskich kulkach i ogólnie sporo pyłu wokół było). Później miałem trzy promyki, madbulla i znów km-heada. I powiem, że moim zdaniem - przy szturmówce szczególnie - lufy te są porównywalne osiągami. Przy km-headzie raz fabrycznie miałem skopany wlot lufy - wymagał przeszlifowania, więc w ramach focha wziąłbym promyka. Tobie natomiast radzę, żebyś wziął to, co tańsze. Zostanie na dobrą gumkę HU ;) Pozdrawiam! Quote
Jaszcząb Posted December 27, 2011 Author Report Posted December 27, 2011 Z tego co piszecie widzę, że promyk lepszy, w dodatku tańszy. Rozumiem że przy dobrych kulkach nawet na Prometheusie można strzelać seriami? Może być nawet w karabinie wsparcia, pod warunkiem używania dobrych kulek? A jak z Guarderami? Dadzą radę w w/w lufie, czy będą się ciąć? Quote
DT_Kuba Posted December 27, 2011 Report Posted December 27, 2011 Guarder, pestki, gunfire, g&g, madbull - takich używałem (kolejność przypadkowa) i z każdych dało się strzelać bez zacięć. Pojedyńczo i seriami. Quote
Karmazyt Posted December 27, 2011 Report Posted December 27, 2011 Na KA czasami zdarza się, że mniej FPS jest. Mierzyłem w tym samym czasie 0,20 KA G&G i Rockets'y. Na KA było około 15fps mniej, nie wiem czemu. Quote
senkuPH Posted December 27, 2011 Report Posted December 27, 2011 Nawet GunFire'ery nie zacinały mi sie w KM HEADdzie. Quote
Uada Posted December 27, 2011 Report Posted December 27, 2011 Mam KM Heada u siebie w śwince i jadę na Guarderach. Nigdy nie miałem zacinki, a skupienie jest bardzo w porządku. Ba, wszak jak głosi napis na pudełku- "High Orecision Grade" ^^ Quote
Jaszcząb Posted December 28, 2011 Author Report Posted December 28, 2011 Ok, więc zbieram na promyka. A czy wymienione przez jednego z poprzedników Pestki nie będą się ciąć w Prometheusie? Miał ktoś z nimi niemiłe doświadczenia? Quote
wiciok Posted December 28, 2011 Report Posted December 28, 2011 Niech mnie ktoś oświeci - jaki sens jest wydawać ~250zł na naprawdę dobrą lufę, a potem strzelać z niej najgorszym możliwym kompozytem? Quote
senkuPH Posted December 29, 2011 Report Posted December 29, 2011 Ja pisałem o kulkach od GunFire, ponieważ wysypałem już wszystkie g&g które aktualnie posiadałem. Skupienie na nich jest dziadowskie, kiedy stosowałem kulki zamiennie (g&g i GF) miałem wrażenie, że używam dwóch innych replik. Quote
Stalker Posted December 31, 2011 Report Posted December 31, 2011 Zaryzykuję stwierdzenie, że najważniejsze są dobre kule a potem dobra lufa. Słabe kule po prostu zawsze będą lecieć słabo, nawet wystrzelone z najlepszej lufy, a przynajmniej wyraźnie słabiej niż dobre kule wystrzelone z dobrej lufy. Quote
Jabol Posted January 31, 2012 Report Posted January 31, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> I klasa -> Opisy i informacje" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Upgrade i tuning". Quote
lukira Posted January 31, 2012 Report Posted January 31, 2012 Sądzę, że wiciok zakończył temat. Co za sens jest kupować ekstra lufę za 200-250pln, a sypać groch zamiast kulek... Lepszy efekt będzie podczas strzelania porządnymi kulkami na stockowej lufie. A jeżeli stać nas na lufę klasy Promka czy KmH to stać również na kulki G&G. Koniec i kropka. Quote
Recommended Posts