Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witajcie, mam problem z swoją M4 od JG. W środku nic nie zmieniane, jedynie silnik na czerwony Element, batka to li-po 7,4V 25C. Otóż, dość często zdarza się, że w trybie single replika strzela 2 razy. Nie o tyle rozchodzi się o dwie kulki, a o GB bo wyraźnie oddaje 2 strzały. Po zdjęciu komory HU widać, że dyszy zdarzy się nie cofnąć w trybie single. I to chyba z tego powodu coś wariuje, tylko pytanie teraz w czym jest problem, jakieś typy? Tak na odległość pewnie trudno postawić diagnozę, ale chciałbym się zorientować chociaż co może być nie tak i na jakie koszty naprawy się nastawić. Może mosfet z AB załatwiłby sprawę?

Edited by falloutpl
Posted

Jeśli dysza się nie cofa, to coś z popychaczem dyszy. Sprezynka czy coś. U mnie, co prawda w V3 pekla owa sprezynka i kulki blokowaly się w komorze. Pomogła wymiana.

Posted

Dzięki za odpowiedź, dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że nie do końca precyzyjnie opisałem problem. Na full auto kulki wylatują z lufy aż miło, więc dysza musi chodzić poprawnie przód-tył. Jedynie na single pojawiają się czasami dwa strzały (2 "cykle" w gb), prawdopodobnie z tego powodu, że czasem tłok zostaje w losowym miejscu. Na full auto wiadoma sprawa, że tak może być i jest to normalne ale na single? To mnie zastanawia, bardziej mi to wygląda na problem z elektroniką repliki.

Posted

Nie jestem pierwszym właścicielem tej repliki w takiej konfiguracji, więc niestety nie wiem czy wystąpiło to po zmianie silnika. Ale postaram się dowiedzieć

Batka to Li-po 7,4V Tornado Power 25C, mosfetu nie ma i się właśnie zastanawiam - czy mosfet z aktywnym hamulcem pomógłby?

Posted

To jest tzw. overspin. Silnik jest tak rozpędzony że po ukończeniu jednego cyklu zaczyna następny (mimo że napięcie jest odłączone). Zamiast mosfetu możesz założyć mocniejszą sprężyne.

• Create New...