Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Szczerze? Ja bym sobie darował m58, bo magazynków w Polsce nie uświadczysz - a w zestawie jest tylko jeden*

Aby rozwalić gwint przy rurce, wystarczy przewrócić się na replikę.

*chyba, że dałoby się użyć tricku z podczepieniem maga aeg, w identyczny sposób jak to niektórzy robią z shellami.

Posted

http://gunfire.pl/product-pol-1152191186-M58-B-Replika-shotguna-Mossberg-590-w-wersji-krotkiej-.html

Polecam tego M58, mój żyje ponad 3 lata i przemielił jakieś 6 000 - 7 000 kulek. Jedynie połamał się gwint, na którym trzyma się ta rurka, co po niej chodzi czółenko przeładowania. Do sklejenia. Według mnie strzela lepiej od shotguna AGM i ładniej wygląda. Co do awaryjności, mój shot problemów wewnętrznych nie miał, za to pompki AGM kolegów owszem. Ale może trafiłem na dobry egzemplarz.

Posted (edited)

patch - to jakie kulki polecasz?Bo ja nic nie wiem w tym temacie ;).Słyszałem tylko że są jakieś zszywane.

Helikon - właśnie tego mam zamiar kupić ;)

wiciok - a on nie ma czasem magazynka wsypowego?

Edited by Nizax97
Posted

Nizax, to jakie kulki wpakujesz do shotguna nie ma raczej znaczenia - nie ma tam lufy precyzyjnej.

jednak nie wsadzaj tam kulek z bazaru. Kup jakiekolwiek kulki ze sklepu, nawet te najtańsze.

Posted (edited)

Czyli lepiej nie wsadzać tych żółtych z np. kiosku?

Bo jak sie zamawia kulki no to też koszt wysyłki no nie? ;/

OFFTOPIC:

Czemu mam 0 postów, skoro tutaj już z 10 napisałem? O_o

Bo Zieloni i Offtematy nie zliczają postów. A te z kiosku kulki to się tylko na granaty nadają , a i to nie bardzo.

A.

Edited by arend
Posted (edited)

No to zamów razem z karabinem?

Ale potem będe musiał dokupić troche.

A i co to są kulki biodegradowalne?I czy mają jakieś znaczenie szwy czy nie?

Christophy - no widze właśnie że tanie ;)

Edited by Nizax97
Posted

G&G w tym shotgunie latają jakieś 5-6 metrów dalej niż Gunfire.

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tą opinią.

Wydaje mi się że na Blasterach da się zauważyć znaczny wzrost prędkości obrotowej.

@Nizax - w tym dziale nie nabija licznika postów

Posted

A potrafisz tak na oko zasięg i celność tej strzelby ocenić?Prosze, bo w rzeczywistości shotguny są na krótkie dystanse bo rozprysk duży.Jest też tak z asg?

Strzelby mają często większy zasięg od broni bocznej, ale to zależy też od użytego naboju. Są takie, żeby strzelały blisko ale chmurą śrutu a są takie, żeby strzelały i na 80-100m. To, że strzelby są na krótkie dystanse to głównie mit z call of duty...

Co do repliki to będziesz bardziej zadowolony ze strzelby niż z tego sprężynowego g36.

Posted

Tylko uważaj na tego Mossberga. Mój kiedyś spadł mi z pleców i od razu się złamał. Jest wykonany z jakiegoś shit-nie-wiadomo-czego. Poza tym strzela super.

Posted

Ja jeszcze tylko chciałbym dodać, że wbrew temu co napisali Lon3star i Śliwa, używanie w shotgunach tego typu kulek 0,2g, a nawet 0,23g wg mnie mija się z celem. Mój egzemplarz kulki 0,25g podrywa do góry nawet na minimalnie ustawionym systemie hop-up. Egzemplarze znajomych - podobnie. Tak jak Arend - polecam temacik o tej replice. Wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...