Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Scar Boyi, Scar AGM, XM8 SRC, czy może CM 0.48s

Recommended Posts

Posted

Otóż planuję kupić replikę do ok 700-750 zł. Przeglądałem troche tematów na temat tych raplik i szczerze zdania są podzielone. Czy moglibyście doradzić mi którą wybrać? Za odpowiedzie wielkie dzieki :)

Linki: Scar AGM:

http://gunfire.pl/product-pol-1152192294-AGM-055B.html

Scar Boyi: http://gunfire.pl/product-pol-1152191234-Replika-karabinu-automatycznego-SC-01-BLACK.html

XM8 SRC: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/xr-8-gen-iii-black-src.html

Cymka 0.48s: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-048s.html

Posted (edited)

Czyli najlepszą opcją w tym przedziale cenowym to raczej Cymka? No faktycznie miałem nadzieję że scar będzie git, bo i ma szyny, wiec mozna by było go ciekawie napakować. A niestety w cymie takiej fantazji nie będzie ;) A może za tą kaske znalazł bym coś ciekawszego? Jeśli macie jakieś propozycje to dawać

Edited by mutant100
Posted

Z tych czterech to ten kałach będzie najlepszy, jednak brałbym wersję z pełną kolbą, bo te składane na dół bardzo często ulegają jakimś uszkodzeniom.

Ke? Chyba ktoś coś zmyśla. Akurat w CM.048 lepiej wziąć wersję S - ona ma zatrzask kolby ze stali. A wersje z kolbą stałą mają obsadę kolby ze znalu. Więc - nie podpowiadaj innym, jeśli nie jesteś pewien. ;)

Posted (edited)

Wersja ze stała kolbą jest za to lepiej wyważona. Cyma jest dobrą repliką z niezawodnym gearboxem. Zastanów się też nad AK Boyi, zwłaszcza z serii stalowej oznaczonej S.

Edited by Stalker
Posted

Miałem okazje strzelać ostatnio z Bojca AKMS i mam mieszane uczucia. Fakt, wyglada świetnie i ma tez niezłe osiągi, ale... ta kolba jest pieruńsko niewygodna :/ Z pól minuty się z tym szarpalem żeby jako-tako leżała. Mocna jest i bardzo sztywna, z tym nie ma wątpliwości, jednak złożyć się z tego, to istna męczarnia.

Nie wiem jak cyma wyglada w tej kwestii. Jeśli masz możliwość, to w swoim środowisku pomacaj i porównaj, a potem zdecyduj.

Jeśli chcesz Scara, to jak dla mnie tylko VFC :) Cudo! Tylko Ci niestety nie starczy pieniazkow.

Posted

Miałem okazje strzelać ostatnio z Bojca AKMS i mam mieszane uczucia. Fakt, wyglada świetnie i ma tez niezłe osiągi, ale... ta kolba jest pieruńsko niewygodna :/ Z pól minuty się z tym szarpalem żeby jako-tako leżała. Mocna jest i bardzo sztywna, z tym nie ma wątpliwości, jednak złożyć się z tego, to istna męczarnia.

Nie wiem jak cyma wyglada w tej kwestii. Jeśli masz możliwość, to w swoim środowisku pomacaj i porównaj, a potem zdecyduj.

Jeśli chcesz Scara, to jak dla mnie tylko VFC :) Cudo! Tylko Ci niestety nie starczy pieniazkow.

Myślę, że to już wina radzieckiej myśli , a chińczyk za wiele poprawić by nie mógł :P A jak komuś niewygodnie, to czasem mam gumowe nakładki na kolby AKM/AKMS - polecam. :P

Posted

Dzieki chlopaki za pomoc ;) tylko powiem wam kurde ze ten scar boyi naprawde sprawia wrazenie fajnej repliki. kumpel z druzyny ja ma i strzela tez calkiem niezle. moze podpowiecie mi cos odnosnie tej repliki? od razu mowie ze na vfc mnie nie stac ;D i sorki za brak polskich znakow bo z telefonu pisalem posta.;)

Posted

Dzieki chlopaki za pomoc ;) tylko powiem wam kurde ze ten scar boyi naprawde sprawia wrazenie fajnej repliki. kumpel z druzyny ja ma i strzela tez calkiem niezle. moze podpowiecie mi cos odnosnie tej repliki? od razu mowie ze na vfc mnie nie stac ;D i sorki za brak polskich znakow bo z telefonu pisalem posta.;)

To po co nam dupę zawracasz, skoro chcesz wziąć SCARa od początku? Widzisz, różnica jest taka, że u Ciebie ma go Twój kumpel, a u mnie mam go ja, moja "kumpela" i jeszcze kilku znajomych. I nie narzeka na niego tylko dziewczyna. Czemu? Bo "i tak jest śliczny w tym kolorku". A cała reszta najchętniej by go siekierą porąbała, bo strzela na poziomie cm.028.

• 2 weeks later...
Posted

Lesio to teraz pytanie.

Czy SCAR BOYI nada się do kupienia i zrobienia go pod CQB? Tzn. Moc na poziomie 300FPS max i w miarę duża szybkostrzelność. Zależy mi również na dużej ilości szyn RIS.

Do lasu mam kałacha ze stajni CA(od dwóch lat bez awarii na 480FPS) także mi to w zupełności wystarcza i potrzebuje coś do budynku, a SCAR mi się najbardziej podoba.

Posted

W sumie nie do mnie pytanie ale odpowiem :)

Z chinolami jest zawsze loteria. Albo bedzie dzialalo wieki, albo walnie po tygodniu. Lubisz ryzykowac - kupujesz Scara od Boyi'a, nie lubisz - nie kupujesz.

P.S. Arend, nie maluj mi posta na czerwono za brak Polskich znakow :)