Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Tak, a może precyzyjniej: coś co będzie beryla przypominało. Tyle że czy akutat ładować kasę w pklastikową replikę ma sens. Nie lepiej będzie pokombinować na jakąś Cymą lub Boyjem z metalowym korpusem?

Posted

Jak masz ograniczony budżet, to daj spokój. Koszt wykonania Beryla to około 1000zł.

Nie ma metalowego body. Kolby od oryginału nie przymocujesz, bo urwie plastik. Z metalowym jest jedna Cyma, ale ona ma składaną kolbę, więc nie da rady łatwo zrobić Beryla. Najlepszą repliką, by zrobić Beryla jest RK-06 Boyi, potem długo nic, potem Cyma 048, potem długo długo nic, potem wszystkie Cymy 040 i Boje 02, 05 i tak dalej, ale one wymagają specjalistycznych narzędzi i spawarki, żeby kolbę przymocować.

Chyba, że chcesz wersję z kolbą od Emki, to da radę.

A w ogóle, to jest temat o Berylu, bardzo obszerny.

Posted

Ja mam cm 031 przerobioną na produkt berylopodobny, ale wyszło mi to tanio ponieważ okazało się, ze w moim mieście mam sklep z antykami, gdzie facet sprzedaje sprzet z demobilu za bezcen. Mam więc jako tako wyglądający karabinek. A CM 031 ma jedynie metalową pokrywę zamka, dlatego, niektórzy mówią, ze ma metal body. Niestety body ma plastikowe, co z czasem doskwiera...