Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Posiadam m4 G&P.

Jest to nówka sztuka, pełen stock.

Jednak jej osiągi niezbyt mnie zachwycają.

Prosiłbym doświadczonych użytkowników ( w tym AnR :))

o listę części, które dałyby 430fps przy maksymalnej wytrzymałości

oraz pakiet lipo, który to uciągnie.

Pozdrawiam, SenkuPH.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Porządny lipo 7,4V o rozsądnej pojemności i dobrym współczynniku C zapewni przyzwoitą szybkostrzelność. Pakiet masz we frontgripie, czy gdzieś indziej?

Jak chcesz to wymień zębatki, bo G&P są jak masło, przynajmniej stock. Zaraz mnie Gildia zbluzga, jednak śmiem potwierdzić ten fakt, że dość często widywałem stockowe zęby G&P, które nie były "kompletne".

SP120 guarder'a wystarczy.

Na razie to tyle, bo mój umysł stracił równowagę i wymaga regeneracji w postaci snu.

:P

Posted

hehe :) Fakt, robi się późno.

Pakiet mam w pipe stocku.

Powiedz mi proszę, jest obawa o szkielet GB? W zasadzie o jego " pękliwość " ?

Do repliki od razu jakaś komora + lufa, tylko jakie?

Dziękuję za pomoc decigner12, wyśpij się:-)

Posted

Szkielecik wydala spokojnie na 130 .

Jeżeli łożyska nie są wyjechanie, dysza nie wyrobiona to zmieniaj tylko tłok i sprężynę.

A jak dysza będzie miała za duży luz to również shs. Zębatki zostaw do puki są sprawne niech siedzą.

Posted (edited)

Mam znajomego który na stockowych zębatkach G&P śmiga z M140, warunek jeden - nie może być zacinki bo wtedy bye bye:)

Więc M120 to spokojnie, szczerze to tuning pod m120 sprowadza się do wymiany sprężyny i prac kosmetycznych, reszta spokojnie wytrzyma w tym szczególnie szkielet, do którego można pakować M150.

Jeżeli masz ciężki palec to faktycznie tłok SHSa 14 metalowych zębów jest dobrą inwestycją, no i ewentualnie jakaś mocniejsza głowica tłoka.

łożyska są ok, przy takiej sprężynie nie ma co pakować slizgów, niepotrzebny wydatek.

Podsumowując jak krótkie serie i semi to tylko spring M120, opcjonalnie tłok i głowica tłoka. No i jak decigner12 wspomniał dobre lipo 7,4v

Edit: Co do komory to dobra jest KA ale są problemy z dopasowaniem, jak masz nową komorę G&P z czarnymi pokrętłami to nie jest źle:) lufa precka to już od zasobności portfela zależy:) No i obowiązkowo gumka jak w każdej nowej replice do wymiany, tutaj zachwalana i polecana systema:)

Edited by kosteQ86
Posted

O MB słyszałem dobre opinie, ale to musiałby się wypowiedzieć ktoś kto montował to w g&p ze stockową dyszą, bo przy montażu innych komór może wystąpić nieszczelność między dyszą a komorą, albo wręcz dysza będzie za daleko do komory wchodzić co też nie jest dobre. Ja bym na początek został przy stockowej komorze + do tego precka promyka jak dysponujesz funduszami:)

Posted

Kiedyś była opinia na temat G&P, że są to mega wytrzymały szkielety jednak na przestrzeni lat to się zmieniło i mogą potwierdzić to moi koledzy z Irlandii...

Od razu nie pęknie, ale też mega długiego życia nie będzie miał.

@Sniper, z zębatkami to racja. Zresztą w swoim wcześniejszym poście napisałem, że zębatki też są opcją

Akurat w przypadku silnika G&P lipo 7,4 daje fajne osiągi przy springu 120, głownie ze względu na to, że to jest hi-speed. Inni szukają rofa w swoich gnatach, ja kiedyś się zachwycałem szybkostrzelnością na wysokim poziomie jednak coś "sie stao" i ostatnio zwykłe 600 pocisków na minutę zachwyca jeszcze bardziej.

Posted (edited)

Panowie, proszę o dobranie takiego pakietu, który nie zmieli mi wnętrzności :P

EDIT:

Przepraszam za kolejnego posta, nie mogłem edytować.

Dobrze, zostanę przy niej na razie. Jeśli znajdzie się grosz na preckę,

to tu kolejne pytanie : promyk czy km head ? :)

Jaki wzrost Zasięgu i mocy ( w przybliżeniu ) zaobserwuję po wymianie gumki HU i lufy na np preckę promyka / km heada?

Tym czasem proszę kogoś kto wie coś o komorze MB ultimate i spasowaniu ze stockową dyszą,

o wypowiedź.

@decigner12

Porządny 7,4V o rozsądnej pojemności i dużym C.

Ok, rozumiem, ale z tą pojemnością to nie szarżuję,

do stock pipe mieszczą się raczej małe pakieciki.

Przeszukałem parę sklepów modelarskich i allegro,

jednak nie znalazłem nic ciekawego :(

Czy ktoś ma link do odpowiedniego pakietu?

Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Edited by LogaN
Posted

Jeżeli nie masz mosfeta to największa wejdzie ta http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3923 Generalnie większej pojemności niż 1300mAh nie wpakujesz do stock pipe'a, chyba że chcesz mieć kolbę na ostatniej pozycji:) Może coś z modelarskich ale o takie kształty ciężko i raczej nie w Polsce.

Km-head raczej niedostępny w Polsce, natomiast promyk jest w kilku sklepach, mam jedna i drugą lufę i narzekać nie mogę, poprawiają znacznie celność, i zasięg skuteczny. O ile to Ci nie powiem ale różnica jest zauważalna.

Posted

Mosfet fajny ale popatrz na długość 7cm + 13cm batka, złączki, kable, cięzko do upchania:)

dlatego albo ta batka + zwykły mosfet, albo mniejsza batka + mosfet AB, to zależy czy chcesz zachować też jakąś regulację kolby:) Ja mam upchany moduł ASCU (wielkości mosfeta z AB) + batka lipo 11.1v 1000mAh i kolba musi być na 2 pozycji w 5 pozycyjnej prowadnicy, przy batce 1200mAh pozycję dalej.

Posted (edited)

O :)

Nada się?

20C, wiem, wybredny jestem ale dookoła trąbią o 25C.

Czy to duża różnica?

@Snipernr1 - Dzięki !

EDIT:

Znów nie mogę edytować.

Niestety ten pakiet nie wejdzie do SP... :(

Edited by LogaN
Posted (edited)

senkuPH chce mieć batkę w stock pipie, czytaj wyżej:)

Mi wchodzi lipo 100x19x19 mm jest troche luzu akurat żeby kabel przeszedł, więc musisz szukać coś w tych wymiarach, chodzi mi o grubość.

Edytuje żeby nie nabijać tych postów:P

Przy instalacji mosfeta musisz przerobić trochę instalację, poprowadzić dodatkowy kabel sterujący i "wpiąć" w obwód mosfet. W zależności od modelu instalacja się trochę różni, ale tak czy siak trzeba lutować:)

Nie jest to nic skomplikowanego tak samo jak tuning, trzymać się instrukcji i będzie git:)

Edited by kosteQ86
Posted

Wiecie co nie wiem czy słyszeliście reklamę jak gość dzwoni do salonu tuningowego i wymienia co chce zmienić w swoim kompaktowym aucie a koleś po wysłuchaniu jakie ma wymagania się rozłącza .

To tu po części zaczyna się robić to samo. Senku albo kompromis albo kaszana.Nie ma jeszcze dobrych lipo do stock pipie o małych wymiarach .

W każdym bądź razie milo było ja się rozłączam.

Pzdr.

Posted

Bo po prostu gadacie tutaj o nie wiadomo jakich parametrach 20C to w zupełności wystarcza i więcej bym nie pchał bo ten silnik G&P to kosiarka. I mówie to z doświadczenia bo miałem już kilka replik G&P i przy batce 8,4v i stocku rof jest na poziomie 20kulek/sekundę, przy tuningu z m120 i batką sanyo 9,6v rof jakieś 23 kulki/sekundę.

Z ciekawości kiedyś podpiąłem lipo 11.1v 15c do stocka, wtedy chrono pokazało 30 k/s wtedy to już jest laser:P

Posted

Kolego Kosteq myślę ze trochę odleciałeś z tymi rofami .A już 30 rps to :laugh: .Jak mi sie uda to jutro napisze ile daje ten silniczek dedykowany do M120 na stockowej m130 łożyska mosiężne ślizgi 8mm kable modelarskie 1,5 mm^2 i lipo 3S 1,3 Ah 25-50C oraz 3S 2,2 Ah 20-30c oraz 2S 5 Ah 20-30C.

Z tego co pamietam :

-batka 2S 3,3mAh 40C

-zeby 18,1

-zmienione kable ,mosfet zwykły

-lozyska kulki

-sp120 guarder nowa

-rof 15 rps

Posted

W sumie to napisałem o porządnym pakiecie, bo... Mam silnik HT i do tego w gearze zamontowałem M170. Kokam wykazywał objawy niedomagania i nawet spuchł, bo zbyt duży prąd brało. Obecnie pakiet 3E model'a dający 54A prądu podczas pracy zaspokoił potrzeby.

W M4 JG siedzi SP 130, bo więcej nie trzeba. Boyi z M170 to istny "Falcon Punch" na przyszłe Borneo.

PS.

"2S 3,3mAh 40C"

bardzo pojemny ten pakiet :P