Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam !!!!

Mam pewien problem. Karbinek przestał strzelac nie reagowal na spust , wiec postanowilem go rozebrac .Otworzyłem gearbox wsio złożyłem. Naciskam na spust i tylko jeden strzał zostaje oddany i dalej karabin nie strzela . Nie reaguje w zaden sposob na nic , sam silnik nawet nie kreci po wyjeciu z raczki . Tak jakby napiecie nie bylo podawane.

Proba 2 . Rozbieram ponownie i skladam gb. Jest to samo 1 strzał i nic ani b anie me . Hmm mysle ze cos z kostka stykowa ze te blaszki do siebie nie dotykaja po strzale czy jak , ok kupione nowe okablowanie + mosfet + kostka stykowa g&g .

Proba 3. Po zakupie ( nowe okablowanie + mosfet + kostka stykowa g&g ) Wszystko zalozylem i jest to samo .

Prosze o pomoc nie wiem co moze byc zepsute . Na koniec chcialbym dodac ze to nie silnik bo kreci na sucho , tylko po 1 strzale juz nie .

I najważniejsze chyba , w gearboxie znalazłem kawałeczek metalu nie wiem od czego , zebatki odpadaja bo to silnik wogole nie kreci a nie ze sie blokuje cos . Szukałem troche na necie i to wyglada prawie tak samo a moze tak samo jak to na tym zdjeciu .

Oto link :

http://www.airsoftforum.com/board/Gearbox-V2-Problem-Brok-t197411.html&mode=threaded

Edited by sidor95
Posted

Ułamał Ci się ten bolec co w linku. Służy on do blokowania kostki stykowej żeby nie wyskakiwała do tyłu. Masz kilka opcji jak to naprawić. Jedną z nich jest oczywiście kupno nowego GB, jednak ja bym tego nie robił. Druga opcją (którą z reszta sam wybrałem w mojej emce) jest kupno pinu, który przechodzi przez GB w okolicy selektora. Ucinasz go do odpowiedniej długości, wiercisz otwór w miejscu tego bolca, dajesz kroplę mocnego kleju w otwór i wbijasz ten pin tak aby to rozszerzone miejsce było w otworze. W ten sposób masz nowy, bardzo solidnie zamontowany bolec, który nie ma prawa wypaść lub się złamać.

Posted (edited)

Na tej części blokuje się spust gdy jest w pozycji nie naciągniętej. Można to samemu naprawić. Musisz w tym miejscu wywiercić otwór i go nagwintować, a potem wkręcić tam śrubę mniej więcej rozmiaru tego kawałka, z drugiej strony odpiłować pozostałość śruby.

edit:ech, za późno, you-dash mnie wyprzedził ;]

Edited by screw
Posted (edited)

Ok dzieki :)

Jakie ten bolec ma rozmiary ?

Na spust jak z nacisnietym sie zlozy to chodzi normalnie ( spust) , a po strzale byc moze wlasnie ta kostka do tylu wyskakuje.

Co zapozno :D ?

Edited by sidor95
Posted

Pin, o którym mówię miał średnicę 3mm i pasował idealnie. Jak wsadziłem go w otwór o tej samej średnicy to siedział bardzo mocno, w zasadzie klej nie był potrzebny ale dałem dla pewności.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Hmmm dopiero dzis zabralem sie do roboty . Zrobiłem to o czym mowa i to samo , kilka strzałow na full auto poszlo i znowu nie styka.

Edited by sidor95
Posted (edited)

Po zlozeniu całości strzela :P . Dzieki wszystkim

EDIT:

*** edytowac nie moge wiec podspodem . Jednak jest zle . Jak zloze na full auto jest ok. Przełącze na poj strzeli samo kilka razy zamiast raz i potem juz nawet na auto nie strzela .

Edited by LogaN
Posted

Juz jest ok , hehe , jest tak jak na fotak :) . A pozatym to selektore teraz zatrzymal sie w takim miejscu ze nie strzelało . Działa i poj i full auto. Jescze raz wszystkim dziekuje

• 4 weeks later...
Posted

Witam ja mam także problem z GB v2 JG. Mianowicie po złożeniu i naładowaniu baterii stockowej strzał nie odbył sie, naciągnęło tłok do połowy i później dzialało tak jak by była bateria rozładowana lecz po wyjęciu silnika z chwytu silnik normalnie sie obracał. Myślałem że to wina sprężyny że jest za mocno a bateria już jest zbyt słaba żeby ją naciągnąć i postanowiłem zamontować słabszą sprężyne o ile sie nie myle m90tkę. Po złożeniu problem jest ten sam... Wiecie może w czym tkwi ten cały kłopot? Źle wypodkładkowane zębatki? Coś źle składam ? Proszę o pomoc.

Posted (edited)

albo silnik za mocno dokręciłeś ;) zobacz czy miękko chodzi ze sprężyną jak zakładasz klapkę w chwycie. jak ciasno to masz odpowiedź

Edited by mike88
Posted

kłopot tkwił w silniku, wymieniłem silnik na stary jg ten sam model(leżał w szafie xD) podpiąłem skręciłęm wszystko i chodzi... Ciekawe jak długo ;p Dzięki wszystkim za odpowiedz :p

• Create New...