jason.jerusalem Posted November 28, 2011 Report Posted November 28, 2011 Przydarzyła mi się ostatnio przykra historia - otóż sprzedałem kilka miesięcy temu na allegro używane, kilkuletnie midcapy MAGa, do m4, na 120+/- kulek. Zapomniałem dawno o całej sprawie, aż tu delikwent pisze do mnie maile, strasząc sądem, że znalazł wadę ukrytą w magach i że ma prawo do rękojmi - gdyż grzebałem w nich i powsadzałem w sprężyny jakieś białe patyczki do ściśnięcia tejże, które w wyniku pracy uszkodziły samą sprężyne. Jako że o modyfikacjach nie napisałem to wada i w ogóle oszustwo. Nie musze chyba pisać że całą sprawą byłem równomiernie zdziwiony i zdenerwowany, gdyż nigdy w tych magach nie grzebałem i a tym bardziej nie modyfikowałem. Znalazłem jednak takie informacje na jakimś forum zza oceanu: http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t196755.html Wynika z niej że w starych MAGach były takie patyczki montowane i faktycznie, sprawiają lub i nie, problemy. Argumentem mojego przeciwnika było to, że część magów ma te plastiki, a część nie, więc nie mogą one pochodzić z fabryki. Ale z drugiej strony - te bez patyczków były nowsze, co zgadza się z teorią z tego forum, że MAG w pewnym momencie przestał je tam wkładać. Proszę bardzo kogkolwiek kto miał styczność z tymi magazynkami o opinie - pomóżcie mi uniknąć postępowań sądowych i innych przykrych niespodzianek. Quote
Graven Posted November 28, 2011 Report Posted November 28, 2011 Mialem 2 magi do SIG'a firmy MAG, obydwa mialy te "biale patyki". Pozdrawiam, G^. Quote
seger Posted November 28, 2011 Report Posted November 28, 2011 Nie jest to przypadkiem prowadnica sprężyny magazynka ? Być może wkładano je aby zapobiec wykrzywianiu się sprężyn maga. Quote
jakubj123 Posted November 28, 2011 Report Posted November 28, 2011 one są tam po to aby "wpchnąć" sprężyne w prowadnice(bo te magi są nierozbieralne)i od razu ja tam przyblokować bo one tak na styk wchodzą w tą prowadnice te patyczki potem tylko trzeba to taką śmieszną śrubką zakręcić:) Quote
rivc Posted November 28, 2011 Report Posted November 28, 2011 (edited) Nie mam niestety żadnego magazynka firmy MAG do M4, ale w tych do SIG'a owego producenta występują identyczne prowadnice: klik Edited November 28, 2011 by rivc Quote
TBM Posted November 29, 2011 Report Posted November 29, 2011 Potwierdzam - w starych wersjach - produkowanych podajże do 2008roku były wkładane patyczki które blokowały sprężynę przed wyleceniem przez nakrętkę/śrubkę w dolnej części magazynka. W późniejszych wersjach została włożona inna sprężyna, która już tego nie potrzebowała. Jako zatyczkę można użyć jednogroszówek bo są minimalnie większe - wchodzą na ścisk i nie wylatują same z siebie. Quote
Recommended Posts