Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Przydarzyła mi się ostatnio przykra historia - otóż sprzedałem kilka miesięcy temu na allegro używane, kilkuletnie midcapy MAGa, do m4, na 120+/- kulek. Zapomniałem dawno o całej sprawie, aż tu delikwent pisze do mnie maile, strasząc sądem, że znalazł wadę ukrytą w magach i że ma prawo do rękojmi - gdyż grzebałem w nich i powsadzałem w sprężyny jakieś białe patyczki do ściśnięcia tejże, które w wyniku pracy uszkodziły samą sprężyne. Jako że o modyfikacjach nie napisałem to wada i w ogóle oszustwo.

Nie musze chyba pisać że całą sprawą byłem równomiernie zdziwiony i zdenerwowany, gdyż nigdy w tych magach nie grzebałem i a tym bardziej nie modyfikowałem. Znalazłem jednak takie informacje na jakimś forum zza oceanu: http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t196755.html

Wynika z niej że w starych MAGach były takie patyczki montowane i faktycznie, sprawiają lub i nie, problemy. Argumentem mojego przeciwnika było to, że część magów ma te plastiki, a część nie, więc nie mogą one pochodzić z fabryki. Ale z drugiej strony - te bez patyczków były nowsze, co zgadza się z teorią z tego forum, że MAG w pewnym momencie przestał je tam wkładać.

Proszę bardzo kogkolwiek kto miał styczność z tymi magazynkami o opinie - pomóżcie mi uniknąć postępowań sądowych i innych przykrych niespodzianek.

Posted

one są tam po to aby "wpchnąć" sprężyne w prowadnice(bo te magi są nierozbieralne)i od razu ja tam przyblokować bo one tak na styk wchodzą w tą prowadnice te patyczki

potem tylko trzeba to taką śmieszną śrubką zakręcić:)

Posted

Potwierdzam - w starych wersjach - produkowanych podajże do 2008roku były wkładane patyczki które blokowały sprężynę przed wyleceniem przez nakrętkę/śrubkę w dolnej części magazynka. W późniejszych wersjach została włożona inna sprężyna, która już tego nie potrzebowała. Jako zatyczkę można użyć jednogroszówek bo są minimalnie większe - wchodzą na ścisk i nie wylatują same z siebie.