Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Lowy do AK-74 - które polecacie?

Recommended Posts

Posted

Tak jak w temacie, szukam możliwie tanich, i przede wszystkim NIEZAWODNYCH low-capów do AK-74 (konkretnie CM.040). Przekopałem forum i nie znalazłem żadnego konkretnego tematu w którym znalazłbym odpowiedź na moje pytanie. Tak więc proszę o możliwie szybką odpowiedź, pozdrawiam.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lowy to tylko CA produkuje. Ale nie wiem czy będą pasować. Do BOYI podobno nie pasują.

Można kupić też kilka midów i ładować je mniejszą ilością kulek. Osobiście używałem mid-capów od SRC, z RK-06W Boyi.Na G&G 0,25 podawały bez problemów - 0 zacinek. Kumpel narzekał że miał kilka zacięć przy używaniu P&J. Zaletą SRC jest ich pełna rozbieralność. Niestety wersja od Ak74 ma jakieś słabe przednie zaczepy. We wszystkich 3 magach ułamałem je identycznie, ale to raczej moja wina. (Zbyt silne włożenie maga) :icon_razz2:

Element również są rozbieralne. MAG są ok, ale przez to że nie można ich rozebrać mogą być gorszą opcją na dłuższy czas.

Posted

MAG - najlepsze, moim skromnym zdaniem. Przednie zaczepy integralne z całym magazynkiem więc bardzo trudno je ułamać, a podają też dobrze. Wadą jest to ze od jakiegoś czasu nigdzie ich nie mają albo są tylko "bakielity"

Posted
przednie zaczepy integralne z całym magazynkiem więc bardzo trudno je ułamać,

Posiadam 6 magazynkow MAG kupione w roznych sklepach w roznych odstepach czasu i kolorach, 5 jest bez zaczepów, bardzo łatwo je ułamać wg. mnie. Zaciecia sie zdarzały, stosunkowo losowo.

Posted (edited)

Ja używam midów Cymy i jak na razie dają radę oprócz jednego (na 8), który się przycina (może się musi rozruszać).

KURDE pomyliło mi się, mam midy do AKM, ale lepiej wyglądają w 74 niż metalowe i są tanie.

Edited by wiedzmin1994
Posted (edited)

Johny: według mnie i tak haram, bo magazynki na amunicję 5,45x39 nie zostały zaprojektowane do AK-74 :) tylko do lokalnych klonów = Tantal, AIMS-74 i jakichś AMRów.

EDIT:

no i oczywiście stalowe magazynki 5.45 cechowały się inną krzywizną.

Edited by Lesio
  • 2 weeks later...
Posted

Mam midy (setki) Elementa do AK74, ale nie chciały gadać w ICS.

Najpierw nie oddawały kulek (wejść weszły, bo mam w kciuku więcej mocy, niż sprężynka popychacza <chuck>), więc pilnik i jechane. Jak już oddawały, to po załadowaniu >50 spręzynki w środku się załamywały i nie popychały. No to test na 30 szt kulasów. Oddawać oddawały, ale pojawił się problem z podawaniem do HU. W nocy mnie naszło, że może coś nieteges. Oświecenie przyszło rano - zaczep magazynka! Więc dałem magazynek żonie, żeby pogrubiła ząb od zaczepu o 3-4 mm, bo faktycznie, jakby po podpięciu maga był taki "letki luzik". Pomogło. Teraz czekam, aż małżonka porobi mi pozostałe.

Niestety, element jest brzydki, nie posh, fu i be - błyszczy się, jest sztywny jak nienapiszęco i nadal mam problem z tymi jebanymi sprężynkami - tak też usłyszałem na kilku serwisach - "taka, panie, midów uroda jest! Sprężynka długa i cienka, bo budżetowa, w wąskim, a długim kanaliku, to się zawija albo wykoślawia. 30 ładować, kochaneczku, może będzie gicio"

Najchętniej raz a dobrze wydałbym większą kaskę dla spokoju i 8 realów do 74 zanabył drogą kupna-sprzedaży. Wie ktoś coś?

• 3 weeks later...
Posted

Ja używam midów od SRC i polecam. Używałem kiedyś jednego od PJ i podawał rewelacyjnie dopóki nie ułamałem w nim zatrzasku :icon_cry:

Jey85 - podobno z nimi to loteria straszna, jeden magazynek jest spoko, a drugi to kompletny szajs.

Posted

Dzieki za ostrzeżenie, mogłem się jednym sugerować..

Co do magów src, to miałem 2 teraz jeden i naczej na nie narzekałem, na podawanie kulek i ogólny wygląd.